≫ 

Oglasila se i UEFA, evo šta sve piše u presudi Zvezdi: Zbog ovih stavki su crveno-beli "masakrirani" (FOTO)

Volimo da kažemo da je ovo bio još jedan "nemilosrdan" potez UEFA prema srpskom klubu, ali uslovna kazna je bila na snazi, a navijači i klub su je prekršili - dakle, sve je jasno

  • 34

Za razliku od fudbalera, navijači Zvezde ponovo su "debelo kiksnuli" u evropskoj utakmici, ona kada nikako nisu smeli, podbacili kad je bilo važno, postigli autogol koji bi skupo mogao da košta crveno-bele (i već ih košta), ukoči ih u nastojanju da se i ove sezone domognu jednog od dva ligaška takmičenja na Starom kontinentu.

>>> UEFA drastično kaznila Zvezdu! Crveno-beli kažnjeni sa dva meča bez publike!

Evropa ne prašta, u fudbalskom smislu to je kada neko dole na terenu od igrača izgubi loptu na svojoj polovini, pa stigne kazna u vidu gola, ili promaši zicer za prolaz, tako je i sa tribinama: pravila ponašanja se znaju i pravila se moraju poštovati - i tačka!

Često volimo da kažemo da je UEFA "nemilosrdna" kada kažnjava naše klubove, u 99 posto slučajeva to su Zvezda i Partizan, ali "krovna" fudbalska organizacija, koliko god to nekome zvučalo otrcano, samo sprovodi ono što joj piše u zakonima, davno uspostavljenim, koja važe za sve iako volimo da mislimo da je "zla UEFA" često nepravedna prema srpskim klubovima više nego prema drugima.

Da li je baš tako?

Poslednja kazna Zvezdi od dva meča suspenzije je posledica srpskog inaćenja, prkosu kad mu vreme nije, na pogrešnom mestu. Potpuno je neverovatno, čak i bizarno, da se pod jasnom pretnjom novih sankcija "gura prst u oko" UEFA-i spornim parolama.

VIDEO: Koreografija Delija na utakmici sa Spartakom

Zato se danas Zvezdino ime po ko zna koji put našlo u sekciji "disciplinary" na zvaničnom sajtu UEFA uz nezaobilaznu listu grehova navijača, ali i kluba pod stavkom "decision", kada su navijači, konačno, posle besomučnog udaranja tastera F5, saznali konačnu odluku.

Evo šta piše u odluci koju je UEFA u toku dana objavila na svom sajtu gde se jasno može pročitati da je kazna izrečena upravo zbog pomenutih političkih parola, što je već postao veliki ponavljački greh navijača.

Ni klub nije izuzet od odgovornosti, jer je ponovo pao na ispitu obezbeđivanja da stepenište bude prohodno tokom meča, što je takođe nešto što se ponavlja iz meča u meč.

Foto: uefa.com

Valja reći da je UEFA u toku dana, sem izricanja kazne Zvezdi, pokrenula postupke protiv navijača solunskog PAOK-a zbog lasera kojima su navijači ometali fudbalere moskovskog Spartaka, i protiv Šturma, čiji su navijači teško povredili pomoćnog sudiju pogodivši ga flašom u glavu.

Biće interesantno videti kako će Austrijanci proći za ovaj zaista težak incident.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    10. avgust 2018 | 19:24

    Čekamo pljuvače severa koji za vikend neće otići na Spartak jer nije dovoljno atraktivan.

  • marko

    10. avgust 2018 | 19:06

    Kosovo je Srbija!

  • Miško taksista

    10. avgust 2018 | 22:55

    Ja ne mogu da verujem da je klub u 100-200 "navijača". Ostalo je sistem rulje. I ja kad se zadesim na tribini pevam. Inače ne bi nikad. Ajde bre pokazuj patriotizam van stadion, vamo patriota a svesno štetiš klubu kog tobože voliš najviše na svetu. Budi patriota na ulici. Organizuj mitinge da izraziš svoje političko mišljenje. Nemoj da klub snosi posledice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA