≫ 

Partizanova telenovela: Kralj šesnaesterca i Instagrama u kandžama "zle uprave"

"Dok je čekao odgovor iz Humske Brazilac je žvrljao po instagramu i flertovao sa navijačima pripremajući teren za ono što je usledilo u utorak uveče podno južne tribine. Onda kada je eksplodiralo u samo jednom trenutku. Gol koji je dao Budućnosti bio je savršen način da "zacementira" svoju poziciju"

  • 23

Leonardo i Partizan kao Ljovisna i Orinoko, kao Kasandra i Randu, Esmeralda i Hose Armando...

Poput Latino sapunice, dobili smo, u paketu uz fudbal, pravo niotkuda, srpsko fudbalsku telenovelu sa Južnoamerikancem kao nosiocem glavne uloge, kao centralnom figurom i partnerom mu u dobru i zlu - upravu crno-belih.

Od velike ljubavi koja se rodila i sazrela u šampionskom zanosu, koja je imala, kao i sve ljubavne veze uspone i padove, trzavice, videli smo, izgleda, njen po ko zna koji put "definitivan" kraj koji je bio eksplozivan poput piroklastičnog udara: ozlojeđenog Leonarda pogleda punog besa ka svečanoj loži, reči za uličnu upotrebu i nadasve dirljiv razgovor sa novinarima po izlasku sa stadiona posle utakmice sa Podgoričanima.

>>> LEONARDO NAPRAVIO HAOS PRED GROBARIMA: Psovao upravu kluba posle gola, Tavamba mu zapušio usta (VIDEO)

Neko bi pomislio, šta su mu to uradili?!

- Srce mi plače - srceparajuće reči Leonarda, kao iz scenarija, gotovo savršeno su uokvirile veče nabijeno emocijama. Kao najuzbudljiviji vrhunac telenovele u kome teške reči stižu jedna drugu do tačke kada se narasli animozitet između dvoje do juče spojenih, može nožem seći.

>>> ZAVRŠENA JE MOJA ERA U PARTIZANU: Leonardo se šokantnom porukom oprostio od crno-belih! (FOTO)

- Odigrao sam večeras samo zbog navijača - opet je u Leonardu proradio vreli temperament, bunt, revolt, odgovor na nepravdu, mada će "zli jezici" njegov nastup pripisati želji da se još dodvori navijačima da bi stali na njegovu stranu sto posto u borbi sa ljudima iz fotelja.

Dan posle - u Humskoj je, uglavnom, vladao muk. Neraspoloženje. Gorak ukus pobede.

Ekipa nije trenirala, a od sportskog direktora Ivice Ilieva, poslovično raspoloženog i zahvalnog sagovornika, dobili smo samo poruku sledeće sadržine:

- Danas ništa ne mogu da kažem, izvinite... - nije mu bilo do razgovora. Potpuno razumljivo, i njemu je muka od tolikih zapleta i peripetija čiji i kraj i početak imaju samo jedno ime - Leonardo.

U nastavku nove epizode "Leonardo: Odlazim, ostajem" čuo se i odmeren glas prozvane strane:

- Leonardo ima još dve godine ugovor s Partizanom i to je sve što ćemo reći na tu temu - za Informer je prozborio direktor kluba Miloš Vazura, ali te teči za sve navijače Partizana zvuče kao gašenje požara jednom kapi vode.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Brazilac je rekao svoje: ne želi da igra više za Partizan. Nesumnjivo da je misao izrečena u afektu, ali da je dogorelo - dogorelo je. Neko ga je opasno naljutio (čitaj: ljudi iz uprave kluba) i ne ukazuje mu dovoljno poštovanja, kako on to vidi. Druga strana će, naravno, reći drugačije, a dokle će da traje natezanje to sam Bog zna.

Mnoge ljubavi, i one najveće, često puknu kada nema novca. Znate onu o ljubavi koja izađe kroz prozor...

Brazilac je postavio određene uslove klubu da bi ostao, ali sve vreme nailazi na zid i ćutanje. To je trajalo i nakupilo se. Navodno, sve je išlo preko posrednika, tj. Leonardovog agenta. U međuvremenu je žvrljao po instagramu i flertovao sa navijačima pripremajući teren za ono što je usledilo u utorak uveče podno južne tribine. Onda kada je eksplodiralo u samo jednom trenutku. Gol koji je dao Budućnosti bio je savršen način da "zacementira" svoju poziciju. Jednim odmerenim volej udarcem podsetio je one "gore" da je nezamenjiv u ekipi, ali da li je pogrešio što je potom krenuo putem posle kojeg, možda, zaista nema povratka?

Na potezu je uprava, to je jasno kao dan. Al, sudeći prema "ćutologiji" Ilieva i odmerenosti Vazure, teško da će i za jotu Partizan popustiti u stavu i približiti se onome što želi najbolji igrač.

I nije Leonardo prvi, neće biti ni poslednji koji se "zakačio" sa upravom Partizana. Setimo se Andrije Živkovića, Danila Pantića, setimo se tih momenata koji su se razvlačili zbog novca. i setimo se kako su se završavali - odlascima.

Novac je i ovde kamen spoticanja da se krene dalje. Da se vrati ljubav. Biznis je ovo. Kad se jedna strana oseti uskraćeno, kreće se sa optužbama. Počinje da se ruši kula od karata...

Da li će viši interesi, odnosno projekat "Partizan u Ligi šampiona", ipak prevladati ovoga puta?

(M.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    12. jul 2017 | 17:04

    Sve je to nebitno, sport je danas postao SUV PROFESIONALIZAM i kao takav ne dozvoljava crvenim seka persama i njihovim piskaralima po zadatku puno 'prostora'. Jbg. vazno je i jedino ostaje ZAPISANO i UPAMCENO-POBEDA FKP, kao i LIGA SAMPIONA, sve ostalo je nevazno i ubrzo pada u zaborav-k'o i KKcz-UGASENA i PREZALJENAAA .!. XXAAXXAA .!.

  • Gnjilanac

    12. jul 2017 | 17:08

    Bravo za upravu....sta vise hoce navijaci,jer su hteli da ekipa ostane na okupu....odigrao frajer sezonu i vido da moze da uzme pare i poceo da cmizdri....prijatelju imas ugovor jos dve godine....ako ti se ne svidja u teleoptik!

  • paky

    12. jul 2017 | 17:05

    sta se sve radi da bi se zavadio leo i partizan.Uzalud vam trud vjeciti drugi...jok..mozete vec racunati ko je sampion,,,a vi sad popcnite kmecati bice vam lakse..odosmo mi u ligu sampiona gdje nam je i mjesto...a vi kako te

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA