Zakucavanje godine Jana Veselog, pred očima Vase Micića: Primio je loptu u vazduhu, bežao od koša, a onda razvalio obruč bez gledanja! (VIDEO)

Neverovatan potez bivšeg igrača Partizana, ali je na kraju ipak njegov tim poražen u Istanbulu od Žalirisa

  • 1

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su u Istanbulu od Želgirisa u 12. kolu Evrolige poenom razlike 90:89! Tako je litvanski tim došao do 7. trijumfa, a naneo je aktuelnom šampionu Evrope 4. poraz u najjačem timskom takmičenju Starog kontinenta.

Ključni koš za trijumf pogodio je Arturas Milaknis, kada je ubacio trojku pet sekundi pre kraja na sjajnu asistenciju Vase Micića i tako doneo ''Zelenoj šumi'' nedostižnih 4 poena razlike, pa je trojka Slukasa na drugoj strani služila samo da se ublaži poraz.

Za Fenerbahče je z poena postigao Marko Gudurić, koji je imao i tri skoka i četiri asistencije, dok je u ekipi Žalgirisa Vasilije Micić postigao 6 poenaa i imao 5 asistencija.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kevin Pangos sa 22 poena, dok je kod Fenerbahčea to bio Jan Veseli sa 20 poena. Češki reprezentativac je obeležio meč i spektakularnim zakucavanjem, za koje možemo reći i da je zakucavanje godine u Evroligi.

Posle jednog pasa Melija, Veseli je prihvatio loptu u skoku dok je bežao od koša, a zatim bukvalno bez gledanja silovito zakucao na drugi obruč, a sve to je iz najboljeg ugla gledao upravo Vasa Micić.

Malo je reći da je hala eksplodirala, kao i komentaror, a čak je i Veseli imao gestikulaciju kao da je iznenađen šta je uspeo da izvede:

Unikaha je savladala Himki uz fenomenalnu partiju Nemanje Nedovića, koji je bio najzaslužniji za trijumf ekipe iz Malage sa 21 poenom. Uz to, Nedović je imao i 7 asistencija i bio je nerešiva enigma za skup ruski tim, kojem nije pomoglo ni 28 poena Alekseja Šveda, pošto su ostali igrači bili prilično neraspoloženi.

Evroliga, 13. kolo:

Fenerbahče - Žalgiris 89:90

Unikaha - Makabi 93:84

Bamberg - Olimpijakos 67:65

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija do Tokija, Zemun do Pinokija

    15. decembar 2017 | 01:30

    Srdacan pozdrav dve legende

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA