≫ 

Čudne greške mojih igrača u finišu, to je zbog pritiska sa tribina: Trener Zenita naglasio "faktor navijači" kao presudan u porazu od Partizana

Sergej Karasjov svestan "pomoći" koju su crno-beli imali kao domaćini

  • 5

Rusi nisu bili u Zenitu u Pioniru, "blokirali" su košarkaši ruskog tima u finišu meča sa Partizanom, grešili u presudnim momentima, "predali" crno-belima vođstvo i pobedu u 2. kolu Evrokupa.

>>> Hiljade grobara vređalo Marka Simonovića, dobili su očekivanu reakciju! (VIDEO)

Pokazalo se još jednom koliko energija koja stiže sa tribina može biti presudna za ishod utakmice, ona koju šalju Grobari igračima, dajući im impuls koji "lomi" protivnika.

Upravo je "faktor tribina" apostrofirao trener Zenita Sergej Karasjov kao presudan u prelomnim trenucima meča, u poslednjoj četvrtini, kada su njegovi igrači, kako je rekao, pravili čudne greške, gubili lopte...

- Kada sam bio igrač bio sam ovde, znam ovu atmosferu, osećam je, znam koliko je to pomoć za domaći tim. To je i jedan od razloga što smo pravili neke neuobičajene greške. Veliki je bio pritisak sa tribina, pogotovo u neizvesnoj završnici, i to ume da negativno utiče na igrače - konstatovao je Karasjov posle meča u kojem je njegov tim poražen 89:82.

Nije mogao više Zenit u Beogradu i zbog nedostatka trojice izuzetno bitnih igrača, od toga dvojice startera Dženingsa i Karasjova.

- Bili smo bez trojice povređenih igrača na spoljnim pozicijama, pa smo ostali sa samo dvojicom koji mogu nešto da iskreiraju. Generalno, bili smo dobri 35 minuta, posle smo se umorili, igrači su pred kraj radili neke čude stvari i greške... Uprkos velikoj borbi izgubili smo meč.

Pohvale od trenera dobio je bivši plej Zvezde Gal Mekel za "dabl-dabl" ostvarenje: 12 poena, 10 asistencija.

- Mekelu je ovo bila prva utakmica, posle prvog treninga. Bio je dobar, ali nedovoljno je to bilo za pobedu.

Na pitanje o ciljevima Zenita za ovu sezonu, Karasjov je bio jasan - Evroliga.

- Naš cilj je Evroliga, bilo da dođemo do nje preko Evrokupa ili VTB lige.  U ovom trenutku izgleda da je lakše da osvojimo Evrokup nego VTB.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI⚫⚪🥇☠🇷🇸

    9. oktobar 2018 | 23:30

    Ne brini,mnogo jaci timovi su padali od ZENITA U PAKLU PIONIRA. NIJE TO NISTA CUDNO

  • SrbskiBek

    9. oktobar 2018 | 23:22

    Ovi igrali sa drugim timom!??? Ja se cudim .zar je moguce da partizan moze ikoga da pobedi.a da nije beton liga !????..sad je jasnije .objasnio covek sve..))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA