≫ 

Pepe Imaz hteo da izvrši samoubistvo, a onda je otkrio ljubav: Španac otvorio dušu o Novaku i poslao poruku svim Srbima!

Vlasnik akademije "Ljubav i mir" otkrio je zanimljive detalje iz svog života

  • 11

Jedan od saradnika najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Pepe Imaz, oko kojeg se, naročito u Srbiji, vodila polemika u opširnom intervjuu za Novosti "otvorio je dušu" i objasnio, iz svog ugla, ko je Pepe i otkrio zanimljive detalje iz svog života. 

>>> Ostala su još dva turnira, razlika je 215 bodova: Šta je Đokoviću potrebno da godinu završi kao prvi teniser sveta?

U Srbiji je nazivan "guruom" koji je "naterao Đokovića da ne jede meso" i označen kao čovek koji je iz Noleta izvukao "srpski inat" i usadio "ljubav i mir", što je i naziv akademije koju je osnovao. Ipak, kako navodi, on je samo ljudsko biće koje je nekada pokušalo da bude teniser, a sada uživa sa porodicom i radi ono što voli.

- Da, moja porodica je moja osnova, moje blago. Upoznao sam moju ženu Karinu pre 15 godina, koja je oličenje svega što sam ikada sanjao da imam u svom životnom partneru. Pre nego što sam je upoznao, pisao sam na papiru kakvu bih ženu voleo da imam, a život je nekako uredio da naiđem baš na nju. I to na aerodromu! S njom mogu da delim i dobro i loše, a imamo i sina Filipa koji ima 10 godina.

- Od dece možemo mnogo da naučimo, ona su oličenje ljubavi. Imamo i našeg kućnog ljubimca, Gugu, i osećamo da smo jedna četvoročlana porodica - Karina, Filip, Guga i ja. Gajimo poštovanje i ljubav, prihvatamo jedno drugo, jako smo različiti, ali poštujemo te razlike. Prihvatamo ih i volimo se. To je moja osnova iz koje crpim veliku podršku kad je najlepše, ali i najteže.

Pepe imaz izuzetno poštuje Novaka; Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

O svom odnosu sa srpskim teniserom ističe da samo, razmenjuje iskustva i dodaje da je Novak, pre svega, sjajan čovek i divna osoba.

-Sa Novakom uglavnom pričam i delim svoja iskustva. Pre nego što sam ga upoznao, radio sam sa ljudima samo na emocionalnom nivou. Mislim da ni ja, niti bilo ko drugi, nije sposoban da nešto drugom pokazuje ili ga uči, već samo da delim(o) mišljenje i naša iskustva. Novaka uglavnom slušam i delim mišljenje sa njim. Teško je savetovati ljude o situacijama u kojima nisi bio. A uspešnim ljudima je potrebno da pričaju i sve dele.

- Veoma je teško deliti svoja osećanja. Kada imamo nešto ovde u grudima želimo da izađe iz nas. Kada to izvadimo, osećamo se oslobođenima. Novak i ja razmenjujemo ta iskustva i misli u našim razgovorima i učimo jedan od drugog.

VIDEO: Legendarni Tozovac o Novaku: Uspeo je zahvaljujući i svojim roditeljima

Pepe se toko razgovora dotakao i do sada nepoznatog detalja iz njegovog života, a reč je o tome da je razmišljao o samoubistvu-

- Želim da jedna stvar bude jasna - nisam osoba koja nekom može da pomogne da se oseća bolje. To ne može niko do vas samih. Samo mogu da podelim nešto što je meni spasilo život. Želeo sam dve godine sebi da oduzmem život i nisam uspeo. Sve se promenilo kad sam se upitao "šta to radiš", kada sam shvatio da treba da prihvatim sebe kakav sam, da sam ni bolji ni gori od ostalih, već samo ljudsko biće.

- To me je oslobodilo, to je baza svega. Biti svestan da si ljudsko biće kao i ostali oko tebe. Podeliti stvari sa ljudima oko tebe koji možda imaju probleme.

Takođe, Španac je  objasnio i kako je u njegovom životu došlo do velikog preokreta.

- Ovo pitanje je divno. Osećam to, ali sad ću pričati o sebi, ne o drugima. Pre 25 godina nisam znao šta je ljubav. Bio sam egoista. Postojalo je samo ja, ja, ja... Kad je neko dolazio da priča o poštovanju i prihvatanju okolnosti ili drugih ljudi pitao bih ga da li je lud, uz poruku da me ostavi, jer sam želeo samo da pobeđujem! Zbog čega se sve promenilo kod mene? Do 18.godine bio sam potpuno drugačiji, kad nisam uspevao da pobeđujem, radio sam ružne stvari, lomio rekete, vređao sudije, rivale...

- Kasnije sam shvatio da mi to ne pomaže. Počeo sam da se menjam i polako da prihvatam šta se dešava i više volim samog sebe. Tada mi je bilo teško da izgovaram reč ljubav, sada je izgovaram često. Znam da nije komotno da se priča o tome, razumem ljude kojima to smeta i ne želim da ih promenim. Ne želim da ih ubeđujem, jer sam bio kao i oni. U istoj poziciji.

VIDEO: Jelena Đoković otkrila detalje o čuvenom planinarenju koje je preporodilo Novaka

Ono što je posebno važno za sve navijače Novaka, naročito onih koj su Imaza kritikovali, jeste i poruka Španca upućena Srbima.

- Da vidimo...Iako izgleda teško da se shvati, prvo sav respekt prema svim ljudima u Srbiji i prema Srbiji. Ako je nešto zasmetalo, izvinjavam se. Ali meni je mnogo pomoglo i pomaže mi kada te ocenjuju, kada žele da te povrede. Kada te neko udari teže je odgovoriti ljubavlju nego kada te neko mazi.

- I zato mi te situacije i uvrede, iako nimalo lake, pomažu jer traže da najviše radim na sebi i pronađem poštovanje prema drugim ljudima. Pomaže mi da shvatim to što govore. Da izvučem najbolje iz sebe i prihvatim sve to.

VIDEO: Jelena Krunić istetovirala lik Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caca

    16. oktobar 2018 | 06:19

    Cudi me da nije svoje sunarodnike Nadala i Verdaska ucio svojoj filozofiji, nego nasao Djokovice da im drzi predavanja.

  • Beki

    16. oktobar 2018 | 08:36

    Daleko ti kuca , ostavi Novaka na miru i slazem se sa onima koji misle da je njegov cilj bio da unisti Novaka Dokovica jer mu Nadal nije mogao nista. Cim je on sredio Novaka , Nadal je dosao na prvo mesto sto je bio cilj Spanca.

  • Vuki

    16. oktobar 2018 | 05:30

    Samo znam da, od kako ga je Novak otkacio, tako mu je krenulo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA