Policajci za jednu noć spasili 100 života! (FOTO)

U dve kuće u Doljevcu u koje je u pola noći nadirala uzburkana reka, policajac Nebojša Ramić je sa kolegom Miroslavom Nešićem probudio usnule ukućane, umirio ih da ne paniče i izneo decu. Istovremeno, njihove kolege Vladica Petković i Goran Ibrić sprečili su da poplava u većem obimu prodre u Dom za invalide u Doljevcu

  • 2
Pripadnik Vatrogasne brigade i meštanin hodaju poplavljenom ulicom Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Policajci Miroslav Nešić i Nebojša Ramić iz policijske stanice Doljevac uspeli su da, za samo pola sata, evakuišu 76 meštana Šarlinca kod Doljevca u čije domove je u pola noći nadirala uzburkana reka.

Čim je Miroslav Ilić, komandir policijske stanice u Doljevcu dobio obaveštenje da će reka poplaviti celo selo ako se ne postave odbrambeni nasipi, upućen je poziv Žandarmeriji, koja je stigla u zadnji čas da sa meštanima spreči dalje prodiranje vode.

Akcijom spasavanja, koja je otpočela odmah po pozivu, koordinirao je zamenik komandira Aleksandar Mitrović.

U dve kuće, policajac Nebojša Ramić je sa kolegom Miroslavom Nešićem probudio usnule ukućane, umirio ih da ne paniče i izneo decu.

Istovremeno, njihove kolege Vladica Petković i Goran Ibrić sprečili su da poplava u većem obimu prodre u Dom za invalide u Doljevcu. Voda je prodrla u podrum Doma sa 90 starih, bolesnih i nepokretnih. Lift je morao da se isključi zbog struje. Petković je rekao da su bili spremni za evakuaciju, ali na sreću to nije bilo potrebno, jer su uspeli da postave odbrambeni nasip. Samo pet minuta kasnije voda bi poplavila prizemlje.

Policajci su evakuisali i dve porodice na početku naselja i jednu u selu Šainovac, koje je poplavni talas uhvatio na spavanju.

Nezavisni policijski sindikat Srbije čestitao je kolegama na hrabrosti i brzoj reakciji kojom je spašeno više od stotinu života i pozvao nadležne da ovakva herojska dela ne smeju proći nezapaženo.

- Svako od nas treba da se ugleda na ove hrabre kolege koji su, dok su mnogi mirno spavali, spasili preko stotinu duša. Ovo su velika dela i herojski podvizi. Svaka Vam čast kolege! - navodi Momčilo Vidojević, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije dodajući da ne smeju da se zaborave ni pojedine organizacione jedinice MUP-a u čiji rad se nimalo ne ulaže, a čiji su članovi svakodnevno izloženi obavljanju teških, odgovornih i po život opasnih radnih zadataka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan Kojić

    24. april 2014 | 12:49

    Sve je više primera da naša policija i vojska u ovim teškim vremenima pokazuje svoju pravu ulogu, nošena epitetetom NARODNA. NARODNA u službi svog naroda,vodjena načelima humanizma, rodoljublja, pravoljublja,tolerancije i profesionalizma. Sve se više i čuje izreka, bravo heroji. Pa pridružimo se i mi BRAVO, HEROJI !!!

  • milossan

    24. april 2014 | 13:51

    Inače, u Srbiji u poslednjih 100 godina se nikada ni jedna reka nije izlila iz korita, pa nije ni čudo što ljudi sede skrštenih ruku i ne uređuju obale i podižu nasipe. Ako se kojim slučajem i desi poplava, šta da se radi, božja volja. Stići će nekakva humanitarna pomoć, neko će se debelo omrsiti. Samo oni ludi Niskozemci i Belgijanci uredno kopaju kanale i podižu nasipe. Lud narod. Mislim, oni tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA