GRCI UZ BRAĆU: EU treba da ukine sankcije Rusiji!

Grčka će uložiti sve napore da ubedi EU da ukine sankcije uvedene Moskvi zbog njene navodne uloge u ukrajinskoj krizi, rekao je grčki ministar odbrane Panos Kamenos

  • 10

Grčka želi da pojača svoju saradnju sa Moskvom i zalaže se da EU ukine sankcije koje je uvela Rusiji, rekao je grčki ministar odbrane Panos Kamenos.

On je dodao da je Grčka tradicionalni prijatelj i saveznik Rusije.

Evo zašto ne treba da uvodimo sankcije Rusiji!

Grčka će zato uložiti sve napore da ubedi EU da ukine sankcije uvedene Moskvi zbog njene navodne uloge u ukrajinskoj krizi, rekao je Kamenos za onlajn izdanje ruskog lista Gazeta.

Kamenos je jedini predstavnik Zapada koji učestvuje na 4. Međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi koja je juče počela, prenosi portal Sputnjik.

Grčka je članica NATO i EU i moja poruka ovim organizacijama je da treba da sarađuju sa Rusijom i učine sve moguće kako bu ukinule embargo, što je katastrofa i za Rusiju i za EU, kazao je on i dodao da je Grčka spremna da deluje kao posrednik da bi se to ostvarilo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mi delimo probleme kao što je terorizam, pre svega islamski terorizam. Takve grupe su takođe pretnja NATO-u i tu Grčka nastupa kao važan igrač koji brani južni bok Alijanse - naveo je grčki ministar. EU, NATO i Rusija bi trebalo da sarađuju protiv zajedničkog neprijatelja time što će razmeniti obaveštajne podatke i formirati bezbednosne zone, dodao je Kamenos, prenosi Sputnjik.

On je napomenuo da raketni sistemi S-300 i TOR ruske proizvodnje predstavljaju deo grčkog arsenala i u punoj meri su integrisani u postojeći NATO sistem.

Planiramo dalju saradnju u ovoj oblasti kada embargo bude konačno ukinut, uključujući stvaranje zajedničkih pogona za proizvodnju u sektoru odbrane, naveo je Kamenos.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    18. april 2015 | 00:57

    Камо среће да смо, сви православци, заједно, мање би нас 'шиканирали', а у ствари хтели би да нас (православце) разбију, па да нас покрштавају као и пре70так година. Надајмо се браћо Грци, Руси, Румуни, Срби и остала браћо!

  • Dr. za rock and roll

    18. april 2015 | 00:18

    Nasa braca su najveca na svetu!!! Od aljaske do sofije a dace bog do pirota!!!! Zivela SRBIJA - ZIVELA RUSIJA

  • Никола (Ћ)

    17. april 2015 | 23:44

    То је лепо чути

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA