RUSI IPAK NASTAVLJAJU DA ŠALJU POMOĆ SIRIJI: Humanitarna pomoć stiže alternativnim rutama

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov nije precizirao preko kojih zemlja će leteti ruski avioni sa humanitarnom pomoći

  • 5

Rusija će nastaviti da isporučuje humanitarnu pomoć Siriji alternativnim rutama, zaobilazeći vazdušne prostore Grčke i Bugarske, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

BUGARI ZABRANILI RUSIMA korišćenje njihovog vazdušnog prostora za pomoć Siriji!

- Naravno, biće pronađene alternativne rute - rekao je Rjabkov, odgovarajući na pitanje o tome šta će Moskva uraditi posle zatvaranja bugarskog i grčkog vazdušnog koridora, preneo je TAS.

Rjabkov nije precizirao preko kojih zemlja će leteti ruski avioni sa humanitarnom pomoći.

AMERIKANCI TRAŽE OD GRKA: Ne dozvolite Rusima da preko Grčke nose pomoć u Siriju!

On je rekao da žali zbog toga što su Vašington i Brisel vršili pritisak na pojedine zemlje i zato što neke države ne ispunjavaju svoje međunarodne obaveze i ne otvaraju vazdušne koridore radi rešavanja humanitarnih problema.

Rjabkov je rekao da je međunarodna zajednica dobro upoznata sa humanitarnom situacijom u Siriji i sa patnjama i žrtvama sirijskog naroda.

On je ocenio da je licemerno davati verbalnu podršku naporima da se situacija popravi, dok se u praksi ometaju konkretni koraci.

Grčka je pre dva dana objavila da je od Rusije dobila obaveštenje da ruski transportni avioni ubuduće neće koristiti grčki vazdušni prostor, a Bugarska je odbila da otvori vazdušni koridor za ove letove.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    9. septembar 2015 | 14:03

    Slava Rusiji!!!

  • Жељко

    9. septembar 2015 | 12:47

    Ко хоће нађе начин, ко неће нађе разлог. Руси боље од свих нас очито виде опасност од онога што се дешава са емигрантима са Блиског истока. Колико год нама било жао тих људи, западни вампири их неће жалити већ ће их жестоко искористити. А то им показују на сваком кораку, почев од Грчке и Мађарске па даље.

  • Nebojša SRBIN

    10. septembar 2015 | 08:40

    Svi sa zapada izazivaju krizu u EVROPU !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA