VANREDNO STANJE I U IVANJICI: Oko 1.500 domova bez struje! (VIDEO)

U Ivanjici je bez struje 1.489 domaćinstava, 50 trafo stanica je bez napona, a oko 50 domaćinstava se vodom snabdeva iz cisterni

  • 2

Zbog obilnih padavina izlile se reke i bujučni potoci pa je vanredna situacija proglašena u Čačku, Topoli, Bajinoj Bašti, Požegi, Ivanjici Novom Pazaru, Arilju, Lučanima i Kraljevu. Evakuisani meštani Konjevića i Preljine.

(UŽIVO, IZ MINUTA U MINUT) VANREDNA SITUACIJA! Izlivaju se reke, POPLAVLJENI putevi i kuće širom Srbije (FOTO) (VIDEO)

U Ivanjici je bez struje 1.489 domaćinstava, 50 trafo stanica je bez napona, a oko 50 domaćinstava se vodom snabdeva iz cisterni.

VODA NOSI SVE PRED SOBOM, ČEKA SE POMOĆ VOJSKE: Potop u Novom Pazaru! (FOTO) (VIDEO)

Nakon izlivanja Bjelice i pritoka, voda ušla u desetine kuća u Lučanima.

Do sada je evakuisano više od 400 ljudi. U Bajinoj Bašti se pokrenula klizišta – nekoliko kuća je potopljeno, a saobraćajnice su oštećene. U Požegi je pod vodom stotinak kuća i više od 1.500 hektara oranica.

U Novom Pazaru nema struje, evakuisano je 100 ljudi. Pored vojske, u krizna područja će biti poslata i žandarmerija, rekao je za RTS Predrag Marić.

Ministar pravde Nikola Selaković posetio je poplavljene delove opštine Arilje i poručio da će Vlada Srbije pomći ugroženom stanovništvu, ali i primetio da trenutna situacija ohrabruje u odnosu na proteklu noć i jutro. On je rekao da je reka Rzav premašila svoj istorijski maksimum, koji je bio postignut maja 2014. godine, i dodao da su to situacije koje je jako teško predvideti.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I.C.

    7. mart 2016 | 23:11

    Pa u Ivanjici i kad nisu poplave nema svaki drugi dan struje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA