≫ 

Orban tvrdi da migranti ugrožavaju bezbedan način života u Evropi!

Orban je, u danas objavljenom autorskom tekstu u mađarskom listu "Idok", rekao da su Mađari dužni da pomognu njegovoj vladi da se izbori sa, kako navodi, propalim "liberalnim metodama briselske elite"

  • 5

Mađarski premijer Viktor Orban danas je, dan uoči referenduma, poslednji put pozvao glasače da odbace plan EU o obavezujućim kvotama za prihvat migranata, upozorivši da migranti ugrožavaju "bezbedan način života u Evropi", javlja AFP.

SUROVI ORBAN O MIGRANTSKOJ KRIZI: Evropa bi "pala" da nije bilo Mađarske

Orban je, u danas objavljenom autorskom tekstu u mađarskom listu "Idok", rekao da su Mađari dužni da pomognu njegovoj vladi da se izbori sa, kako navodi, propalim "liberalnim metodama briselske elite".

"Masovna migracija bez kontrole znači istinsku pretnju. To ugrožava miran i bezbedan evropski način života", napisao je on u članku.

Orban ukazuje i da Mađari referendumom mogu da pošalju poruku svim Evropljanima "da od evropskih građana zavisi da li će, zajedničkim naporima, urazumiti EU ili će, pak, dopustiti da se ona raspadne".

Iako nema mnogo sumnje da će tabor zagovornika negativnog odgovora na referendumu u Mađarskoj odneti ubedljivu pobedu, glasanje bi moglo da Orbana dovede u nepriliku ukoliko izlasnost bude manja od potrebnih 50 odsto što bi rezultate referenduma učinilo nevažećim, ocenjuje francuska agencija.

Prema rezultatima ankete koje je danas objavio Institut Publikus, samo 46 odsto od 1.000 učesnika reklo je da će izaći na glasanje, što je manje od 54 odsto koliko ih je takvu nameru iznelo prošlog meseca, zaključuje AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    2. oktobar 2016 | 00:04

    E, da je nama jedan Orban. Ne bi silovali devojčice po Srbiji, ubadali mladiće noževima, kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu maltretiraju studentkinje, pipkaju ih ...niko ih ne štiti, a oni uvek u hordama.

  • Dragan Sekulovic

    1. oktobar 2016 | 22:34

    Orban je vizionar i kasno će ga biti razumjeti kada sve bude gotovo, kako su Gospodari zla isplanirali i Stari kontinent bude okupiran. Vojskom , policijom, lovačkim društvima, vatrogascima , lopatama, motkama ....treba braniti kulturu vjekovima stvaranu.

  • Crni

    2. oktobar 2016 | 08:00

    Orban je 100 % upravu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA