Bosanac pljačkao radnje i benzinske pumpe u Austriji, a onda bagerom opelješio zlataru!

Ukupna šteta pljački iznosi 115.000 evra...

  • 1

U poslednja dva meseca policija austrijskog okruga Linc-Land suočila se s povećanim brojem krivičnih dela koja se klasifikuju kao "teška krađa"ali se na kraju ispostavilo da je većinu tih dela napravila pljačkaška grupa sa naših prostora. Ono što je posebno privuklo pažnju tamošnjih medija jeste pljačka zlatare u Lincu, kada je lopov bagerom došao do plena vrednog nekoliko desetina hiljada evra.

SAMO U BOSNI: Policajac pronašao ukradeni BAGER!

Meta drskog pljačkaša ovoga puta bile su radnje, najčešće električne tehničke robe, ali i stanovi i benzinske pumpe, saopštila je policija Gornje Austrije, prenosi Radiosarajevo.ba.

Lopov je krao električne uređaje, novac, nakit, a sve je kulminiralo pljačkom zlatare u Lincu kada je došao do plena vrednog nekoliko desetina hiljada evra.

Kuriozitet ove pljačke je da je u te svrhe korišćen bager točkaš kojim je razbojnik prešao 3,5 kilometra kroz grad i onda kupolom razbio staklo draguljarnice!

Ali, pljačka zlatare pokazala se kobnom za pljačkaša jer se pojavio svedok koji ga je opisao policiji. Još kada je policija opis uporedila sa snimcima sigurnosnih kamera s opljačkane benzinske pumpe, drski razbojnik mogao je biti identifikovan.

To je 21-godišnji državljanin BiH koji je odmah priznao sva kaznena dela, opisao sve pljačke i policiji objasnio da su mu saučesnici bile još dve osobe starosti 24, odnosno 19 godina.

Pokazalo se da je banda koju je predvodio 21-godišnji Bosanac ukrala plen u vrednosti 80.000 evra, a tokom pljački oštećenim pravnim i fizičkim licima naneli su štetu od dodatnih 35.000 evra. Svi pljačkaši zadržani su u pritvoru u Linzu, piše Radiosarajevo.ba.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mesa

    15. jun 2017 | 18:45

    To je Bosnjak sigurno, pravi Bosanci to nerade vec viceve pricaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA