BRUKA: Tužilaštvo nema odgovor na pitanja o smrti Tatona! (VIDEO)

U filmu Borisa Malagurskog "Pretpostavka pravde" Tomo Zorić, portparol Tužilaštva, ismejan zbog nepoznavanja činjenica o smrti francuskog navijača Brisa Tatona

  • 1

Novi dokazi koji su mediji objavili u slučaju pogibije francuskog navijača Brisa Tatona tema su novog filma mladog srpskog režisera Borisa Malagurskog "Pretpostavka pravde", u kome je on izneo detalje ovog slučaja koji nisu dospeli u javnost.

U njemu se pojavljuju sagovornici koji nisu bili deo istrage, činjenice koje nisu prezentovane na suđenju, kao i intervjui s Tomom Zorićem, portparolom republičkog javnog Tužilaštva i Radmilom Dičić, predsednicom Apelacionog suda u Beogradu.

Autori ovog ostvarenja su uspeli da pomenute funkcionere pravosuđa "uzdrmaju" pitanjima koja su u vezi sa smrću Brisa Tatona. Zorić je na svako od postavljenih pitanja govorio da ne zna odgovore, a u jednom trenutku je kamermanu naredio da se isključi kamera "kako bi se konsultovao s kolegom". Kada se kamera ugasila, on se opustio, stavio ruke iznad glave i rekao:

- To je problem, što ja na konkretna pitanja, koja je koleginica postavila, nemam odgovor - priznao je on.

Podsetimo, prvostepenim kaznama, navijači su bili osuđeni na ukupno 240 godina robije. Međutim, Veće Apelacionog suda u Beogradu prepolovilo je kazne navijačima Partizana osuđenim za ubistvo francuskog navijača.

Organizatorima Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći, koji su u bekstvu, kazne su smanjene s prvobitnih 35 i 32 na 15 i 14 godina, a Ljubomiru Markoviću Kići i Ivanu Grkoviću sa 30 na 15 godina zatvora, dok su ostalim optuženima kazne samnjene na osam, sedam i četiri godine zatvora.

U Tužilaštvu nisu hteli da komentarišu nove dokaze koji su izašli u javnost povodom ovog slučaja:

- Stav Tužilaštva je da pravosudne presude ne komentarišemo. Nismo ni u prošlosti, pa nećemo ni sada.

Tomo Zorić, portparol ove institucije, takođe nije hteo da komentariše film Borisa Malagurskog i svoje izjave u njemu.

- Ne želim da komentarišem navodno nove dokaze. Stojim iza onoga što sam rekao. Ja kao portparol nisam dužan da budem upoznat s detaljima koji su vezani za sudsko veštačenje i da odgovaram na pitanja koja nisu vezana za moju nadležnost - poručuje Zorić.

Pogledajte ovaj ekskluzivni video:

Napomena: Telegraf.rs prenosi deo ovog filma uz saglasnost reditelja Borisa Malagurskog.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borba za istinu

    29. avgust 2012 | 19:28

    Borba za pravdu,borba za istinu,SLOBODA ZA GROBARE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA