CRNI VRH: Požar bukti deveti dan

I pored danonoćne borbe sa vatrom, požar se izuzetno sporo stavlja pod kontrolu. Tome doprinose povremeno jak planinski vetar, velika količina gustog dima, visoka dnevna temperatura, kao i krajnje nepristupačan teren

  • 0

Vatrogasci i radnici Šumske sekcije već devet dana bezuspešno pokušavaju da ugase požar koji gori na Crnom vrhu u kanjonu Uvca, u opštini Priboj.

- Bez obzira na praznike, oko 100 vatrogasaca i dvadesetak radnika Šumske sekcije su na teško pristupačnom terenu, suočeni sa požarom koji je teško lokalizovati čak i uz pomoć helikoptera Sektora za vanredne situacije koji nam obilato pomažu iz vazduha - rekao je komandir vatrogasne jedinice iz Prijepolja Vujadin Kovačević.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci iz Novog Pazara, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Jagodine, Valjeva, Šapca, Niša i Prijepolja.

- I pored danonoćne borbe sa vatrom, požar se izuzetno sporo stavlja pod kontrolu, a situacija se menja iz časa u čas. Tome doprinosi povremeno jak planinski vetar, velika količina gustog dima, visoka dnevna temperatura kao i krajnje nepristupačan teren - rekao je Kovačević.

Vatrom je zahvaćeno više od 150 hektara guste borove šume, a svi napori usmereni su ka tome da se obezbedi zaštita daljeg širenja požara.

- Mehanizacija proseca teren kako bi se požar zatvorio, ali se još ne može govoriti o njegovom stavljanju pod kontrolu - dodao je on.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA