ĐUKANOVIĆ: SPC ne shvata promene koje se događaju u Srbiji

- Mislim da je prava reakcija na Amfilohijeve govore došla iz političkog vrha Srbije. SPC pokazuje da nije dovoljno razumela promene koje se dešavaju u toj zemlji - kaže premijer Crne Gore

  • 5

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je da Srpska pravoslavna crkva pokazuje da nije dovoljno razumela promene koje se dešavaju u Srbiji.

- Mislim da je prava reakcija na Amfilohijeve govore došla iz političkog vrha Srbije. Ne bih tom pitanju pridavao veliki značaj - kazao je Đukanović novinarima u Ulcinju, gde je otvorio most na Port Mileni, komentarišući istup mitropolita Amfilohija na skupu Srba sa severa KiM u Beogradu.

Amfilohije je tada služio liturgiju za upokojenje Vlade.

Đukanović je, takođe, rekao da očekuje da će inauguraciji predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića večeras na Cetinju prisustvovati svi politički odgovorni ljudi.

- To je svečani čin. Verujem da će svi ozbiljni politički delatnici prisustvovati tom činu. Građani su odlučili na izborima, tako da se nadam da će većina politički ozbiljnih ljudi biti na inauguraciji - naveo je Đukanović.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    20. maj 2013 | 17:26

    Добро је да ти све знаш! Све што доватиш руком, ти и твоја фамилија, пропаде! Боље да си се вратио српским коријенима, да те бар по нечему добром српство памти!

  • najprovokator

    20. maj 2013 | 18:37

    idi valjaj pljuge,nista drugo ni ne znas

  • Republika Valjevo

    21. maj 2013 | 02:50

    Tako je Milo kralju... Zmije treba pravo u glavu tuci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA