Željko je ubio suprugu Mariju, majku sedmoro dece, na zidu ostavio jezivu poruku i zapalio kuću (VIDEO)

Za ubistvo i podmetanje požara policija sumnjiči njenog supruga Željka. Nakon što je zapalio vatru, gledao je kako kuća gori iz borove šume ispod sela u Hrvatskoj

  • 1

"Poslednja želja da smo zajedno u grobu", ružem za usne napisao je Željko Lengelić (54) na zidu bunara u dvorištu kuće u Marinu Selu u Hrvatskoj, u kojoj su vatrogasci pronašli mrtvo telo njegove supruge Marije (49).

Pregledom tela uočene su povrede na levoj strani glave, kao i tragovi gušenja oko ženinog vrata, zbog čega je odmah počelo da se sumnja da je Marija ubijena, a da je kuća namerno zapaljena kako bi se zločin prikrio. Za ubistvo i podmetanje požara policija sumnjiči njenog supruga Željka, kojeg su uhapsili u utorak oko 17 sati. Nakon što je zapalio vatru, gledao je kako kuća gori iz borove šume ispod sela.

Jezivi detalji zločina kod Kutine: Ćerka pronašla majčino oproštajno pismo, sumnja se da je udavljena, pa spaljena (VIDEO)

- Uništio nam je živote, ubio našu majku, našu jedinu potporu, koja je čitav svoj život podredila nama - duboko potresena izjavila je Danijela, ćerka ubijene žene iz prvoga braka.

Ona je dodala kako je Željko pretio njenoj majci da će je ubiti.

- On se lečio u Popovači, ali je mojoj majci pretio da će je ubiti ako kod lekara ne potpiše otpusnu listu. Lagao je govoreći kako je ozdravio i da se više neće neprimereno ponašati. Ali to je bila laž, nastavio je sa svojim maltretiranjem, kako moje majke, tako i nas dece - nastavila je Danijela.

Ona je imala samo pet godina kad su Željko i njena majka počeli da se zabavljaju.

- Uzeli su se, ali mene nikad nije prihvatio, uvek bi pronalazio neki razlog da bi me kaznio. Majka je rađala jedno za drugim moju polubraću i sestre. Mislila sam da je zao samo prema meni, ali nije. I sopstvenu decu je tukao i zlostavljao. Policija je dolazila više puta, ali on bi se uvek izvukao, a nakon toga bi nam bilo samo gore - nastavila je užasnu priču Danijela.

Kaže da je njen očuh bio "nemoguć" i da je stvarao probleme i dok su žieli kod njene bake. Dodala je da njena deca nikad nisu dolazila baki Mariji ako je deda Željko bio kod kuće.

Nisu ga voleli jer je uvek prigovarao i vikao na njih. Bojali su ga se - rekla je Danijela.

Pretpostavlja da ga je njena majka trpela zbog dece.

Željka su se svi bojali Foto: Pixabay

- Ali šta joj to vredi kad je nas uništio, a nju nažalost ubio. Još nismo ni svesni šta se dogodilo, okupili smo se u dvorištu, nje nema i sad smo ostavljeni jedni drugima - kroz suze je pričala Danijela.

Njena braća, njih četvorica i dve sestre, juče su se okupili u porodičnom dvorištu. Najmlađa od njih tek završava srednju školu. Sa nevericom su prepričavali događaj od prethodnog dana.

Još ne mogu da poveruju da im se nešto takvo dogodilo. Željkovu poruku ostrugali su sa zida, a njemu poručuju da nikad neće biti u grobu s njihovom majkom. U mahnitom pohodu Željko je ispisao još poruka, ali odnela ih je policija kao dokaze.

Njegovi sinovi su takođe optužili oca za maltretiranje, kao i da im je uzimao sav novac da bi kupovao alkohol.

Daljinac

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donja Murtulica

    26. april 2018 | 17:19

    Svako li se roditeljom zove. Jadna žena, nesrećna deca. Monstrum ni dan na slobodu nikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA