Udovičić: Da se glas mladih sa Kosova jače čuje!

- Želimo da se glas mladih sa Kosova jače čuje. Želimo svima da omogućimo jednake šanse za normalan život - rekao je ministar omladine i sporta u Kosovskoj Mitrovici predstavljajući Nacionalnu strategiju za mlade

  • 1

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je i na Kosovu i Metohiji nezaposlenost mladih jedan od najvećih problema sa kojima se Srbija suočava, te da vlada odlučno radi na poboljšanju uslova u kojima žive mladi u celoj zemlji.

- Želimo da se glas mladih sa Kosova jače čuje. Ne delimo mlade i na to odakle dolaze. Zato smo danas ovde. I ne samo danas, redovno smo s našim narodom, ma u kom kraju Srbije da žive. Želimo svima da omogućimo jednake šanse za normalan život - rekao je Udovičić u Kosovskoj Mitrovici predstavljajući Nacionalnu strategiju za mlade.

- Strategijom za mlade pravimo sistem kojim želimo da stvorimo jednake uslove za sve mlade da mogu u potpunosti da razviju sve svoje potencijale, bez obzira na to da li žive u Subotici, Valjevu, Vranju ili ovde, u Kosovskoj Mitrovici - istakao je on.

- I ovde, kao i u drugim delovima Srbije, najveći problem s kojim se mladi suočavaju je nezaposlenost. Moramo stvoriti uslove da se otvaraju radna mesta, da mladi imaju perspektivu, lakše dolaze do posla i da imaju dobre uslove da stvaraju porodice i žive od svog rada - ukazao je ministar omladine i sporta

Prema njegovim recima, to je zadatak celog društva i Vlada Srbije svakodnevno neumorno radi na ostvarivanju ovog, "za sve nas najvažnijeg cilja".

Predstavljanju Nacionalne strategije za mlade u Kosovskoj Mitrovici prisustvovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Misija Ministarstva omladine i sporta je organizovano i sistemsko sprovođenje mera na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou koje imaju za cilj poboljšanje položaja mladih i kvaliteta njihovog života.

Principi na kojima se zasniva Nacionalna strategija za mlade za period od 2015. do 2025. godine su: podrška ličnom i društvenom osnaživanju mladih, ravnopravnost, zabrana diskriminacije i poštovanje ljudskih prava, jednake šanse za sve, značaj mladih i njihove društvene uloge, aktivno učešće mladih i saradnja, kao i društvena odgovornost i solidarnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    20. novembar 2014 | 16:26

    Nemojte da brinete za njihov glas Udovicicu, cuje se on dobro. Gde god da se pojave imaju prednost i za posao, fakultet, skole.Ne znam samo u kojoj drzavi cese nas glas odavde cuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA