POKUŠAJ UBISTVA PREMIJERA JE BIO ISPLANIRAN: Gašić otkrio bezbednosne propuste u organizaciji!

- Drugi deo koji nam je bio jako indikativan je i otvorena ograda. Na uzbrdici gde delagacija ne može brzo da ide da bi prišla do bine, bilo je otvoreno. To je neko namerno uradio - podvukao je Bratislav Gašić

  • 4

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je bilo bezbednosnih propusta u organizovanju komemoracije žrtvama u Potočarima i da je kompletan napad na premijera Srbije planiran unapred.

OVAKO JE VUČIĆ ZAMALO NASTRADAO: Snimak koji objašnjava šta se tačno desilo u Potočarima (VIDEO)

- Pokušaj ubistva premijera Srbije se desio pre nepuna četiri sata - rekao je on TV Pink.

Gašić je rekao da člana Predsedništva BIH Bakira Izetbegovića kao jednog od organizatora komemoracije treba da bude sramota i istakao da njegov motiv i odgovornost treba da se otkrije u narednom periodu.

VUČIĆ POSLE NAPADA U SREBRENICI: Moja ruka prema bošnjačkom narodu ostaje ispružena! (FOTO) (VIDEO)

- Mi smo non stop radili na analizama bezbednosne situacije i imali naznake o pojedinim navijačkim grupama koje su pošle i iz Srbije, a i koje su organizovane u okviru BIH, ali one nisu ukazivale na to da tamo može da bude ovoliko mržnje koje je iskazano danas - rekao je Gašić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

ZA NAPAD NISU KRIVI GRAĐANI SREBRENICE: Tvrdi bivši ministar bezbednosti BiH!

On kaže da prostor kroz koji je premijer trebalo da prođe nije bio bezbedan i kao primer naveo to što je na jednom delu postojala samo plastična traka.

- Drugi deo koji nam je bio jako indikativan je i otvorena ograda. Na uzbrdici gde delagacija ne može brzo da ide da bi prišla do bine, bilo je otvoreno. To je neko namerno uradio - podvukao je Gašić.

HAOS U SREBRENICI: Napadnut Aleksandar Vučić! (FOTO) (VIDEO)

Evo kako su BOŠNJACI napali Vučića u Srebrenici! (VIDEO)

SKANDAL! Bošnjaci vikali ALAHU AKBAR i pogodili Vučića KAMENOM u LICE! (VIDEO)

Ministar odbrane je takođe ukazao na to da je "čovek koji je gađao premijera imao legitimaciju".

- Neko je morao da izvrši tu bezbednosnu proveru svih policajaca i svih onih koji mogu da se nađu blizu premijera. To znači da je kompletan slučaj bio planiran unapred - poručio je Gašić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyz

    11. jul 2015 | 19:39

    Jel su hteli da ga ubiju cipelom ili plastičnom čašom?

  • VAN

    12. jul 2015 | 12:48

    Ulogu žrtve u ovom Balkanskom ludilu može na sebe svesno da preuzme samo pravi srpski hrišćanin. Kojeg su samo trenuci delili od brutalnog raspeća razjarene rulje muslimana. Ulogu Pilata koji pere ruke od svega preuzeo je na sebe Bil Klintin, koji je poslan na čelu zapadne imperije Amerike i Britanije. Ulogu Iroda su na sebe preuzele fanatične verske vodje islamskih zajednica. Kojima svako novo raspeće hrišćanina najviše odgovara. Hvala dragom Bogu da se ipak raspeće nije dogodilo, kao što je bilo planirano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA