Protest novinara ispred Vlade Srbije

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović je izjavio da treba da se zapitamo kako smo došli u tu situaciju da političari i drugi, kako je rekao, "nama brišu pod"

  • 62

Novinari raznih medijskih kuća okupili su se večeras ispred zgrade Vlade Srbije, protestujući zbog odnosa političara prema toj profesiji i da bi podržali novinarku B92 kojoj se ministar odbrane Bratislav Gašić nepristojno obratio.

VUČIĆ SMENIO GAŠIĆA?! Meni je teško, ali on ne može da ostane ministar (VIDEO)

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović je izjavio novinarima da treba da se zapitamo kako smo došli u tu situaciju da političari i drugi, kako je rekao, "nama brišu pod".

On je takođe rekao, komentarišući Gašićevu izjavu, koji je novinarki rekao da "voli novinarke koje lako kleknu", da je ustvari cela novinarska profesija na kolenima i da treba da se zapitamo kako smo dospeli u takvu situaciju da budemo tako poniženi.

Na pitanje zašto su se novinari okupili kada je premijer Aleksandar Vučić najavio smenu Gašića zbog tog postupka, Obradović je rekao da se ne radi samo o ministru Gašiću, već o novinarima i novinarstvu u Srbiji.

- Treba da se zapitamo kako smo došli u ovu sitauciju da nam jedan političar vređa koleginicu na tako prizeman način koji je kod nas nezabeležen - rekao je on, poručivši da i novinari i političari iz ovog slučaja treba da izvuku pouke.

Među okupljenima su i predstavnici novinarskih udruženja, kao i stariji i mlađi predstavnici sedme sile.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jabuka

    7. decembar 2015 | 22:06

    Slazem se da je izjava ministra Gasica neprimerena,ali isto tako mislim da nije imao zlu nameru i da je to izjavio u sali!!!

  • divlja orhideja

    7. decembar 2015 | 22:04

    U redu je dati podrsku koleginici.. odluka premijerova je jedina moguca.

  • Inja

    7. decembar 2015 | 21:52

    Ministar jeste pogresio ali protest je vec previse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA