DSS: Sastanak Dačić - Tači je narušavanje srpskih državnih interesa!

- Pogrešno i štetno je razgovarati sa Tačijem, jer to predstavlja narušavanje srpskih državnih i nacionalnih intresa - rekao je portparol DSS Petar Petković

  • 0

Demokratska stranka Srbije nezadovoljna je što se premijer Srbije Ivica Dačić susreo sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u Briselu. Iz ove partije poručuju da taj sastanak predstavlja narušavanje srpskih državnih i nacionalnih interesa.

- Pogrešno i štetno je razgovarati sa Tačijem, jer to predstavlja narušavanje srpskih državnih i nacionalnih intresa - rekao je portparol DSS Petar Petković.

Kako je on istakao, taj susret je za DSS potpuno neprihvatljiv, budući da je protiv Tačija 2008. godine podneta krivična prijava zbog najtežeg krivičnog dela podrivanja ustavnog poretka Srbije.

- Skupština Srbije još nije usvojila platformu za pregovore sa Kosovom, niti je donela odluku i ovlastila bilo koga da može da se sretne sa Tačijem ili bilo kojim drugim albanskim separatistom - naveo je Petković.

On je podsetio i da postoji i osnovana sumnja da je Tači odgovoran za stravičan zločin otmice Srba zarad trgovine ljudskim organima.

(M. S. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA