Novi Sad će uskoro dobiti fontanu i kružni tok kod Spensa

Kružni tok sa fontanom trebalo bi u bliskoj budućnosti da bude izgrađen u neposrednoj blizini Spensa, tačnije na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice

  • 6

U Novom Sadu u blizini Spensa, tačnije na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice uskoro bi trebalo da bude izgrađen kružni tok sa fontanom.

Gradonačelnik Novog Sada u poseti Beču (FOTO)

Ovo će biti prva kružna raskrsnica u Novom Sadu sa fontanom, a da li će imati muzičke i svetleće elemente, kao poznata fontana na Slaviji u Beogradu, biće poznato nakon što firma koja dobije posao projektuje njen budući izgled.

Prema konkursnoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, sam centar kružne raskrsnice neće biti klasičan krug, već će imati oblik lista.

Projektantska kuća koja će dobiti posao će istovremeno napraviti i projekat saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže i javne rasvete u ovom delu Novog Sada.

Tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije otvoren je do 11. decembra.

Foto: Google

O projektu kružnog toka na Limanu II govori se već nekoliko godina, a lokalni urbanisti su predložili da se gradnjom kružne, umesto klasične raskrsnice reši ukrštanje Bulevara cara Lazara i Fruškogorske pošto je procenjeno da sadašnja raskrsnica ne obezbeđuje dobar i pregledan protok saobraćaja.

Takođe, zbog gradnje obližnjeg tržnog centra "Promenada" i Naučno-tehnološkog parka očekuje se i gušći saobraćaj na ovoj lokaciji.

Daljinac

(Telegraf.rs/021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA