≫ 

Usamljeni mudžahedin planirao napad na princa Džordža: Ohrabrivao je i druge da to isto urade

Tužioci kažu da se na jednom postu Rašida nalaze fotografija princa, adresa njegove škole, silueta džihadističkog borca i poruka "čak ni kraljevska porodica neće biti ostavljena na miru"

  • 1

Navodni pristalica ekstremističke organizacije Islamska država u Britaniji, Husnain Rašid, optužen je da je napravio internet "alat za terorizam" ohrabrujući tako i napad na četvorogodišnjeg princa Džordža.

Rašid (32) je vodio onlajn kanal pod nazivom "Usmaljeni mudžahedin", preneo je AP, zbog čega je tužiteljka Anabel Derlo rekla danas porotnicima da je Rašid ohrabrio napade na različite mete, uključujući ubrizgavanje otrova u sladolede u supermarketu i napad na princa Džordža u njegovoj prvoj školi.

>>> Voditelj Karl Stefanović neprimereno govorio o princu Džordžu i princezi Šarlot: Oni su vanzemaljci i izgledaju lažno (VIDEO)

Na jednom postu Rašida nalaze se fotografija princa i adresa njegove škole - Foto: Tanjug/AP

Tužioci kažu da se na jednom postu Rašida nalaze fotografija princa, adresa njegove škole, silueta džihadističkog borca i poruka "čak ni kraljevska porodica neće biti ostavljena na miru".

Rašid negira da je pripremao teroristička dela, podsticao terorizam i širio terorističke publikacije, a očekuje se da će suđenje trajati šest nedelja.

VIDEO: Kraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA