Devojčica (12) je trpela brutalno vršnjačko nasilje: Škola nije stala u njenu odbranu, ona se ubila, a roditelji sada traže pravdu

U tužbi se navodi kako su druga deca slala Malori SMS-ove i Snapchat poruke nazivajući je "luzerkom" koja "nema prijatelja", rugajući joj se zbog njenog izgleda i pitajući je "kad će se ubiti"

  • 3

Roditelji 12-godišnje devojčice Malori Grosman iz američke savezne države Nju Džersi koja je sebi oduzela život zbog maltretiranja školskih kolega tužili su školu jer, kako tvrde, nije zaustavila maltretiranje.

Roditelji preminule devojčice, Dajana i Set Grosman kažu da je škola Kopeland ignorisala njihove prijave da je njihova ćerka meta vršnjačkog zlostavljanja.

Majka jedne devojčice vukla drugu za kosu i vikala "izbodi ku*ku", pa je ova potegla nož na drugaricu: Jeziva tuča učenica u školi (VIDEO)

U tužbi se navodi kako su druga deca slala Malori SMS-ove i Snapchat poruke nazivajući je "luzerkom" koja "nema prijatelja", rugajući joj se zbog njenog izgleda i pitajući je "kad će se ubiti".

NATERILI SU DEVOJČICU DA ZAGRLI SVOG ZLOSTAVLJAČA

Školski odbor Rokavej Taunšip odbio je da komentariše tužbu koja je podneta u utorak, gotovo godinu dana nakon samoubistva ove devojčice koje se dogodilo 14. juna 2017. godine, javlja BBC News.

Ožalošćeni roditelji navode da je uprava škole na prijavu za maltretiranje odgovorila tako što je naterala Malori da zagrli jednu od svojih zlostavljačica umesto da je preduzela disciplinske mere protiv nje.

Uz to su joj sugerisali da izbegne maltretiranje tako da jede u učionici umesto u školskoj kantini. Roditelji takođe tvrde da ih je školski odbor nagovarao da ne podnesu službenu prijavu.

- Nadamo se da će podizanje ove tužbe podići nacionalnu svest o epidemiji sajber maltretiranja i da nećemo morati više odlaziti na sahranee učenika koji su bili žrtve - rekao je advokat Grosmanovih, Brus Nagel, prenosi Index.hr.

- Umesto da se Malori premeste iz razreda, htela sam da devojčice koje su joj lupale po stolici svaki drugi dan i nazivale je ku*kom - budu premeštena iz razreda. Ne Malori - rekla je njena majka Dajana u intervjuu za lokalnu televiziju.

- Kad su te činjenice iznesene pred školski odbor i školsku upravu, bile su potpuno ignorisane - dodala je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boks

    22. jun 2018 | 17:21

    Jadno djete, preslatka djevojcica...ljudi su postali zivotinje a tako odgajaju i djecu, zalosno

  • Zo

    22. jun 2018 | 15:13

    Cerka mi je u osmom razredu imala tezu povredu glave bila je i na apartima u bolnici(pad na betonu) a nastavnica joj je udarila samar u ucionici iako je to znala. Najgore od svega sto je direktor branio da je bolesna da nije bila svesna i sl. da napisem gluposti. Sta sam uradio,nista.

  • Srboljub

    22. jun 2018 | 16:19

    A vi ste prihvatili šamar?? Pa da je najzdravija mom detetu na bi udarila šamar jer bi joj bio poslednji u životu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA