≫ 

DUGO ČUVANA TAJNA: Hitlerov otac navodno imao jevrejsko poreklo, mesto gde je rođen dugo je bilo zabranjeno za javnost (FOTO)

Kada je Austrija tokom Drugog svetskog rata bila pod kontrolom Nemačke, Hitler je zahtevao da se ovo područje evakuiše kako bi se koristilo za vojnu obuku

  • 29

Gotovo da ne postoji osoba na svetu koja ne zna ko je Adolf Hitler, čovek  koji je počinio veliki broj ratnih zločina, pobivši milione ljude širom sveta za vreme Drugog svetskog rata. Mesto odakle njegova porodica vodi poreklo napušteno je još od vremena njegove vladavine, a za iseljavanje stanovnika sa tog područja se vezuju brojne priče.

MONSTRUM KOG SE I HITLER PLAŠIO: Za njega su govorili da je SAVRŠEN NACISTA, a onda je napravio fatalnu grešku (FOTO) (VIDEO)

Zahvaljujući ovom tragičnom periodu naše istorije on je zaradio mesto kao jedna od najpoznatijih ličnosti tog doba.

Dolersheim, jedan mali gradić u Austriji, koji važi za rodno mesto Hitlerovog oca, napušten je posle Drugog svetskog rata.

Foto: Wikimedia/Reinegger, Josef Foto: Wikimedia/Reinegger, Josef

Ovo mesto ima dobru lokaciju jer je blizu austrijske granice, pa samim tim i Češkoj. Ali, nažalost, ratni sukobi su ga u potpunosti uništili.

Pod ovaj grad spada i zaselak Strones gde je rođen Hitlerov otac, Alojz Hitler. Poznato je da je bio dete lokalne meštanke po imenu Maria Schicklgruber.

U to vreme ovo mesto je bilo veoma malo, nije imalo crkvu gde bi se vršila krštenja i gde bi se tek rođena deca registrovala.

Foto: Wikimedia/GuentherZ Foto: Wikimedia/GuentherZ

Majka ga je registrovala u parohiji, ali je on 39 godina kasnije na tom istom mestu promenio svoje prezime u Hitler i dodao je ime svog oca u krštenicu.

Kada je Austrija tokom Drugog svetskog rata bila pod kontrolom Nemačke, Hitler je zahtevao da se ovo područje evakuiše kako bi se koristilo za vojnu obuku.

Postoje priče da je hteo da evakuiše ovo mesto kako bi ga proglasio kao spomenikom svojoj porodici.

Sa druge strane neki misle da je Hitler hteo da sakrije da sa očeve strane vuče jevrejsko poreklo. Navodno je njegov otac bio Jevrejin, ali danas ne postoje dokazi da potvrde ovo.

Neki smatraju da je evakuacija ovog područja izvedena zato što je mesto bilo malo pa nije imalo razvijenu industriju.

Foto: Wikimedia/GuentherZ Foto: Wikimedia/GuentherZ

Građani su pokušali da nagovore Hitlera da promeni mišljenje pa su ga čak proglasili i počasnim građaninom.

Napravili su grob u čast njegove bake, ali to nije uticalo na Hitlera. Njegove trupe su prisilno premestile oko 2.000 stanovnika sela.

Sve kuće su bombardovane kako bi se ovo područje adekvatno koristilo za vojnu obuku.

Čak je posle rata ostala kao ovo područje ostalo eksluzivna vojna zona, uprkost molbama da se izvede rastauracija.

Ljudima je dozvoljeno da posete ovo mesto od 1981. godine, a mogu da vide glavni trg, ruševine crkve i groblje.

(Telegraf.rs/Izvor: thevintagenews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Generacija 84

    3. decembar 2016 | 20:39

    Isto je sa hrvatima, a svi nekad bili Srbi

  • Zoki

    3. decembar 2016 | 19:32

    To da ima jevrejsko poreklo su smislili novokomponovani istoricari i tzv teoreticari zavere nebi li prodavali svoje knjige i iznosili kojekakce sumanute teze.

  • Алекса

    3. decembar 2016 | 21:22

    Значи Хитлер је био Јевјерин, који је прогонио Јеврје по свим окупираним државама Европе, само да би Јевреји кад он изгуби рат данас владали светом??? Је ли то поента текста? Дајте људи не зезајте се са озбиљним стварима, није лепо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA