Majka Melina radi nešto što je zabranjeno, kako bi pomogla svom sinu koji ima autizam i cerebralnu paralizu (VIDEO)

Ova hrabra žena odlučila je da uzme stvar u svoje ruke i počela je sa uzgajanjem kanabisa

  • 1

Melina Alvarez uzgaja kanabis kako bi pomogla svom detetu i olakšala mu život. Ali, zbog toga bi ova mlada majka mogla da de u zatvor.

Majka je sinu (14) dala ulje od kanabisa kako bi mu olakšala muke pred smrt. Tri godine kasnije on je zgodni, veseli tinejdžer! (FOTO) (VIDEO)

Melina ne poštuje pravila i ne plaši se što krši zakon.

- U slučajevima gde je zdravlje u pitanju - neposlušnost. Ne plašim se jer verujem da se borim za nešto pravedno, za zdravlje mog sina.

Ona uzgaja i pravi ulje od kanabisa u svojoj kući u Meksiko sitiju kako bi lečila svog sina Dijega, kojem je dijagnostifikovana epilepsija, autizam i cerebralna paraliza.

Zakon u Meksiku dozvoljava posedovanje 4,5 grama kanabisa za ličnu upotrebu. Sve preko te količine je zabranjeno i smatra se pretprodavanjem marihuane.

Studije su pokazale da marihuana ima pozitivne prednosti za brojna zdravstvena stanja, uključujući epilepsiju.

Printksin: Facebook/AJ+ Printksin: Facebook/AJ+

- Odlučila sam da pokušam. Moj sin ima 10 godina i na lekovima je od kad je imao godinu i po dana.

Melina mu daje ulje od kanabisa od 2014. godine. Od tada je prestao da uzima tri vrste lekova, nema više grčeva, i u školi pokazuje bolje rezultate. Iako je imao problema sa motorikom, od kada uzima ulje od kanabisa naučio je da piše i zanimaju ga šta koji znakovi znače.

- Frustrirajuće je kada nađete nešto toliko dobro koje je zabranjeno od strane države. Ako postoje majke, ljudi koji ovo rade ilegalno, to je zato što nam zdravstveni sistem ne daje druge alternative.

Ova hrabra žena odlučila je da uzme stvar u svoje ruke i počela je sa uzgajanjem kanabisa. Ulje je naučila da pravi preko interneta, a koristi samo biljke koje sama uzgaja.

Iako je Meksiko siti odobrio je korišćenje marihuane u medicinske svrhe, ali on još nije na snazi pošto treba da ga odobri Federalni sud.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA