24

Svi pričaju o Makronovoj 24 godina starijoj supruzi, ali su njene ćerke prave bombe: Istih su godina kao on, a dođe im očuh (FOTO)

Brižit je pre braka sa Makronom bila udata za bankara Andre-Luisa sa kojim ima troje dece, sina Sebastiana (42) i dve ćerke, Lorens (39) i Tifani (32)

Emanuel Makron sa suprugom Brižit i decom
Foto: AP/Tanjug, Profimedia/MAXPPP, Linkedin

Francuska je juče dobila novog predsednika Emanuela Makrona koji je pobedio za 66,1% osvojenih glasova. Njegova politika reformi, proevropskog i “trećeg puta” privukla je birače, koji su odlučili da mu kao novom licu na političkoj sceni daju šansu da im pokaže šta može da uradi za njih i zemlju. Međutim, politika nije jedino što interesuje građane Francuske, a odnosi se na novog predsednika.

Njegov privatan život bio je predmet interesovanja od kada se kandidovao na predsedničkim izborima, a sve zbog činjenice da je njegova supruga Brižit Makron Tronje čak 24 godine starija od njega. Oni su venčani već 10 godina, a Brižit iz prvog braka ima troje dece, dve prelepe ćerke i sina, koji su igrali aktivnu ulogu u kampanji svog očuha.

Sve o Emanuelu Makronu, novom predsedniku Francuske: Oženio svoju profesorku, a sada postao najmlađi lider koji je ikada vodio zemlju (FOTO)

On ima 39, ona 64 godine: Ako pobedi, njegova profesorka postaje prva dama. Kažu da je Makron gej u braku sa “barbikom u menopauzi” (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron je svoju suprugu Brižit upoznao još dok je išao u srednju školu, a ona je bila njegova profesorka. Upoznali su se dok su radili na jednom školskom projektu i tada su se zbližili.

Ona je vodila dramski klub, a Emanuel koji je bio veliki zaljubljenik u književnost i koji je hteo da jednog dana postane pisac, išao je na njene časove. Romansa je procvetala dok su radili na školskoj predstavi, a sama Brižit kaže da ih je spojilo pisanje.

Njegovi roditelji su se protivili njihovoj vezi, pa su svog sina poslali u Pariz da završi srednju školu. Pre nego što je otišao Makron je sa 17 godina obećao svojoj profesorki da će je jednog dana oženiti i 13 godina kasnije ispunio je to obećanje.

U periodu razdvojenosti par se svakodnevno čuo telefonom, a Brižit je rekla da je on vremenom uspeo da sruši svaki njen otpor i da ju je osvojio strpljenjem.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Njen muž je bio veoma ponižen kada je otkrio istinu o ovoj vezi, a saznao je sasvim slučajno jer su mu susedi javili da mladi Makron stalno svraća u njihovu kuću. Odmah je doneo radikalnu odluku i iselio se iz porodičnog doma. Nažalost, izgubio je veze, ugled i novac. Njihov razvod je okončan 2006. godine, prenosi gala.fr.

Već naredne godine Brižit se udaje za Makrona, a tom prilikom se on zahvalio njenoj deci što su prihvatila njihovu vezu, ističući da oni nisu normalan par ali su par koji postoji.

Brižit je pre braka sa Makronom bila udata za bankara Andre-Luisa sa kojim ima troje dece, sina Sebastiana (42) i dve ćerke, Lorens (39) i Tifani (32).

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Sebastijan je Brižitino najstarije dete, a ono što je interesantno jeste i da je stariji i od svog očuha. Rođen je 1975. godine i inženjer je specijalizovan za statistiku, tako da je bio veoma angažovan u kampinji svog očuha, prenosi fr.news.yahoo.com.

On je od 1996. do 1999. godine studirao u Nacionalnoj školi za statistiku i analizu informacija. Naredne godine je počeo da radi kao stastitičar u Francuskom institutu u Parizu. Tamo je bio do 2007. godine.

Potom je počeo da radi za Kantar Helt, kao istraživač tržišta i brzo je napredovao. Od januara 2016. godine on je viši potpredsednik kompanije. Oženjen je lepom brinetom Kristel i par ima dvoje dece, prenosi fr.news.yahoo.com.

Foto: Linkedin

Foto: Linkedin

Brižitina ćerka Lorens je Makronovo godište i zajedno su išli u srednju školu. U to vreme jednom prilikom je za njega rekla: “U mom odeljenju je budala koja zna sve o svemu”.

Ona je po struci kardiolog i takođe je bila angažovana u predsedničkoj kampanji svog očuha. Lorens je majka troje dece.

Foto: Profimedia/MAXPPP

Foto: Profimedia/MAXPPP

Najmlađa Tifani bila je veoma mala kada je njena majka Brižit prestala da živi sa njenim ocem. Nakon svoje mature ona odlazi u Pariz gde studira pravo. Nakon nekoliko godina studija postala je advokat, specijalista za radno pravo i vratila se u rodni grad gde je obavila praksu.

Široj javnosti je postala poznata kada se angažovala u predsedničkoj kampanji svog očuha Makrona. Bila je posebno angažovana u svom rodnom gradu, a poznata je i po tome što redovno hvali svog očuha, koga opisuje kao “neobičnu ličnost”. Ona je majka dvoje dece, prenosi voici.fr.

Foto: Profimedia/MAXPPP

Foto: Profimedia/MAXPPP

Makon o Brižitinoj dece i o njeno sedmoro unučadi uvek govori sa puno ljubavi. Ističe da su on i njegova žena odabrali da nemaju decu i da ne smatra da je taj izbor bio sebičan.

– Ne trebaju mi biološka deca i unuci da bih im pružio više ljubavi nego što trenutno dajem ovoj deci. Naša porodica je moja baza i moja stena – rekao je on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/A.T.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Brak, Brižit Tronje, Ćerka, Deca, Emanuel Makron, Francuska, Očuh, Porodica, Predsednički izbori u Francuskoj, sin, Supruga
Popularni komentari
 • D
  Diki

  A kad je muškarac mnogo stariji od zene, onda vam ne smeta ?!?

 • E
  EL...

  Da ga ne zovu Tata :D ? … A on , nasha deca ! tz tz tz :D

 • D
  DON..

  Šta reci a ne zaplakati!!!

foto dana