KINEZI CAREVI: Napravili kopiju srednjevekovnog austrijskog sela! (FOTO) (VIDEO)

U "drevnim" zdanjima - koji su do poslednjeg kamena verni alpskom originalu - kineska kompanija je izgradila luksuzne stanove i stavila ih na tržište radi prodaje

  • 1

Halštat je predivno selo u pokrajini Gornja Austrija koje leži na obali Halštatskog jezera, deo je Svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESKO-a, žitelje "alpske republike" čini silno ponosnim i svake godine privlači stotine hiljada turista.

Ta činjenica nije mogla da prođe nezapaženo od poslovno preduzimljivih Kineza. Uostalom, zašto bi od svog kulturnog nasleđa zarađivali samo Austrijanci?

Vodeći se ovom logikom, kineska kompanija "China Minmetals Corporation" izgradila je repliku ovog popularnog turističkog odredišta u Kini, u Huižou, u provonciji Guangdong!

U "drevnim" zdanjima izgradila je luksuzne stanove i stavila ih na tržište, pružajući na taj način svojim građanima ono što inače ne bi mogli da imaju - život u piktoresknom evropskom selu, bez napuštanja svoje zemlje.

Oko 800 stanovnika Halšatata - poznatom po proizvodnji soli već preko 2000 godina - bilo je šokirano kada su videli svoju arhitekturu kako iznenada "iskače" iz kineske zemlje.

Za sada, međutim, Austrijanci ne moraju preterano da se brinu, pošto je "Kineski Halštat" do sada zabeležio samo 2.400 posetilaca. Ipak, s obzirom na to da je sagrađen u tajnosti i da su radovi tek nedavno završeni, rast je prilično impresivan. Eksponencijalan, da budemo precizni.

Pogledajte video-snimak PRAVOG Halštata:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kinez iz Japana

    7. novembar 2012 | 18:35

    malko bajata vest, ovaj grad je završen pre gotovo godinu dana, i bez ikakve tajnosti... I u centru Pekinga postoji nemačko selo, sa verodostojnim bavarskim kućicama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA