Tinejdžerka okačila snimak na kom pleše, htela je da privuče još pratilaca. Ubrzo su je uhapsili! (FOTO) (VIDEO)

Lokalni medij preneo je da su pored nje uhapšene još tri osobe sa sličnim optužbama, ali da su puštene nakon plaćanja kaucije

  • 3

Jedna tinejdžerka iz Irana uhapšena je nakon što je na društvenoj mreži objavila snimak na kojem pleše bez hidžaba.

Maedeh Hojabri (18) ima više od 50.000 pratilaca na Instagramu na kojem objavljuje snimke na kojima igra uz iransku i zapadnu muziku, ali i selfije i fotografije sa porodicom i prijateljima.

Jezivi snimak najgoreg košmara roditelja: Namamio devojčicu grickalicama, a onda je stavio na motor i oteo usred bela dana (VIDEO)

U petak je iranska državna TV objavila njeno saopštenje u kojem je priznala da je kriva za kršenje "moralnih normi" ali da joj to nije bila namera. Prema njenim rečima, htela je samo da privuče što više pratilaca.

Nije poznato da li je ovo izjavila pod prinudom, prenosi Dejli mejl. Lokalni medij preneo je da su pored nje uhapšene još tri osobe sa sličnim optužbama, ali da su puštene nakon plaćanja kaucije.

Hojabri je na svom nalogu objavila više od 300 snimaka na kojima pleše i igra bez obaveznog hidžaba.

Nakon što je objavljeno da je uhapšena, mnoge žene iz Irana pružile su joj podršku tako što su objavile svoje snimke na kojima plešu, uz heštegove #plesomdoslobode i "plesnijezločin.

Policija Irana saopštila je da planira da ugasi slične naloge na Instagramu, a pravosuđe razmatra da blokira pristup društvenoj mreži.

 
آرایش در این سطح چه اشکالی داره؟؟؟A post shared by MahiMaedeh (@maedeh_hozhabri) on

Iran je do sada već blokirao pristupe Fejsbuku, Tviteru, Jutjubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA