Da li gojazne žene treba da nose bikini? (FOTO)

Haštag #fatkini je uzburkao Instagram i Tviter. Jedni ih podržavaju u prihvatanju svog tela, a drugi se žale da promovišu gojaznost. Šta vi mislite o tome?

  • 58

Nove generacije očigledno jednu vrstu revoluciju koja za cilj ima prihvatanje sopstvenog izgleda. Kineskinje se bore za svoje pravo na nebrijanje pazuha, druge za pravo na dlakave noge, a najnoviji trend koji je potpuno zaludeo Instagram su gojazne žene u bikiniju - hashtag #fatkini

One žele da budu u stanju da izađu u bikiniju baš takve kakve jesu, bez osude prolaznika - jer one prihvataju sebe takve kakve jesu i isto zahtevaju od drugih ljudi. Komentari su uglavnom pozitivni.

 

- Svaka vam čast što prihavatate sebe. Debele ste, ali ste lepe. Vaša težina ne definiše karakter!- komentar je jednog od brojnih komentatora.

Ipak, ima i onih koji su zgroženi. Mnogi argumentuju svoje neprihvatanje ovog trenda time da tolika gojaznost nije zdrava, a da je one promovišu i tako govore mladima da je u redu biti nezdrav.

- Kada budu iz svog džepa plaćale svo zdravstveno osiguranje koje će im trebati, onda njihova gojaznost ne utiče na mene - komentarisala je jedna korisnica na Tviteru.

- Da, hajde da promovišemo kulturu gojaznosti, dijabetesa i srčanih bolesti, zbog "pravih žena", "PC kulture" i "samopoštovanja". Jupi! - je još jedan od komentara.

Šta vi mislite o tome?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    11. avgust 2014 | 13:46

    na plazi ima mesta za svakoga. bolje i ovakve nego sa silikonima a mlitava dupeta

  • :::

    11. avgust 2014 | 13:03

    Bolje i debele nego anoreksične. Kad vidim na plazi kost i kozu, zao mi ih. A ove malo punije dame su sigurno i veselije i opuštenije. Ne broje kalorije, ne jedu papirne maramice ...

  • Jana Zemun

    11. avgust 2014 | 13:55

    Ma jok,najbolje da debelice idu na kupanje u jaknama!!! Jel ste vi ozbiljni? Ne podrzavam promovisanje gojaznosti,ali masa zena ne moze da resi svoj problem sa kilogramima i imaju komplekse zbog toga,treba ih prihvatiti takve... moja majka je imala isti problem i tek kad je prihvatila sebe takvu uspela je u svojoj borbi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA