Ako ste na rehabilitaciji, ne slušajte rok!

Verovali ili ne, alkohol je najkorišćenija droga u stihovima rokenrol pesama, a najviše ga pominje legendarni Tom Vejts

  • 1

Organizacija koja pruža pomoć i podršku zavisnicima "Project Know" istraživala je koja droga se najviše pominje u rokenrolu.

Proučavanjem tekstova 15.000 pesma, došli su do zaključka da je pre svega reč o alkoholu iza kojeg slede marihuana i kokain. Organizacija je svoje istraživanje podelila u pet kategorija: alkohol, kokain/krek, met, lekovi protiv bolova, kanabis.

Utvrđeno je da Tom Vejts ne samo da prednjači u pominjanu alkohola već je i umetnik sa preko 60 pesama u kojima pominje drogu ili alkohol. Nešto "bolji" od njega su bend Grateful Dead i Bob Dilan, svaki sa po tridesetak pesama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krstan Srbin pod dinarom

    14. oktobar 2014 | 09:40

    Jà Sam leceni alkos ne pijem 8 godina Uz térapiju i dolazak u crkvu i svakodnevne molitve jà Sam slobodan covjek alkohol ne upravlja sa mnom a bio Sam n'a ivici smrti imam sjajnog doktora Koji je protiv dnevnih bolnica nego leci pojedinacno svakog te dnevne bolnice su glupost niko se Nije izlecio jà znam iz iskustva omladino sa alkohola se tesko skida jà Sam roker Ali pogledajte folk pesme svaki stih je alkohol Vera u boga dobar lekar i jaka volja a ne dnevne bolnice one ubijaju a ne lece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA