Pet znakova da pušite previše marihuane

Ne insinuiramo da pušite previše kanabisa ili da uopšte pušite, ali "svakom se desi da nekad.... - pogreši čovek!" Pa, ako je tako, evo odličnog načina da proverite da li preterujete

  • 29

Svako ko konzumira marihuanu ubeđen je da to radi rekreativno, ali ako se pronalazite u nekom od ovih scenarija, možda je vreme da malo odmorite od te rekreacije.

Izbegavate svoje uobičajene odgovornosti

Pušiti travu na odgovoran način znači da taj vaš hobi ne utiče negativno na vaše svakodnevne obaveze, odnosno, ne smanjuje vašu efektivnost na poslu niti ugrožava vaše bračne i porodične dužnosti. Ako vam se često dešava da ne odete na posao jer ste se “razboleli”, bežite iz škole ili razočarate nekoga ko računa na vas zato što biste radije “popušili buksnu”, ne samo da zapostavljate sopstveni život, već doprinosite stvaranju negativnih stereotipa o svim ljudima koji konzumiraju indijsku konoplju.

Stalno kašljete

Ako pušite marihuanu ne rizikujete da dobijete rak ili neko hronično oboljenje pluća, ali, ako konzumirate previše trave, pluća i grlo će vam svakako biti iziritirani. Razmislite da pređete na neki drugi vid konzumiranja ili barem da koristite sprave za pušenje koje hlade dim.

Grebete smolu sa lule

Svakom se desi da ostane bez marihuane i nema gde da nabavi, pa onda pokuša da pronađe neke ostatke, a kad ni to ne uspe, počne da grebe smolu sa lule nadajući se da u njoj ima još THC-a. Ali, imamo loše vesti za sve “grebatore”. U smoli nema THC-a, odnosno, ima ga samo u tragovima, ali zato ima katrana i drugih, ne toliko interesantnih, supstanci.

Više vas ne radi

Kao i kod drugih psihoaktivnih supstanci, preterana upotreba marihuane dovodi do rasta tolerancije. U početku vam je bio dovoljan jedan dim, zatim nekoliko dimova, pa ceo džoint, a onda ste došli u situaciju da i posle nakoliko džointa jedva da osećte dejstvo. To je ok ako imate brdo para da potrošite na travu, ali ako hoćete da vam nešto ostane, mogli biste da smanjite malo.

Zaboravljate da duvate

Smotali ste džoint i potpuno zaboravili da ga popušite, jer ste non-stop urađeni. To je definitivno znak da treba da napravite pauzu.

(Telegraf.rs / HighTimes)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pogrešan zaključak...

    11. decembar 2014 | 21:52

    Nema "bezbednog" pušenja marihuane, tako da onda nema ni 'preteranog'. Marihuana je droga!

  • Dusan

    11. decembar 2014 | 15:05

    Duvam 24 h dnevno...nikakve znakove ne primecujem rodjaci samo opusteno...ocemo da smotamo jos po jedan ??

  • milan

    11. decembar 2014 | 14:20

    Ja imam pozitivno mosljenje o povremenom i kontrolisanom konzumiranju trave, ali je problem jer ne mogu da se iskontrolisem da pusim jednu cigaru dnevno ili par puta u toku nedelje. Sve se svede na to da pusim po ceo dan-svaki dan... Tako da je izbegavam, ne pusim po par meseci nekad i par godina, pa kada se uzelim udjem u seriju od 1-2-3 nedelje, dok na pocetku pusim 1 cigaru dnevno ok je cim pocnem da pusim po 3-4-5 cigara dnevno odmah bataljujem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA