Evo šta će se desiti ako čašu MLEKA S MEDOM pijete svaki dan!

Ponekad najprostije namirnice, koje svako ima u kuhinji, mogu da učine čuda za vaše zdravlje. Evo zašto bi trebalo svakodnevno da pijete med i mleko

  • 14

Čuvena izreka “čašu mleka i u krevet”, nije uopšte za potcenjivanje, samo što u čašu mleka treba dodati i kašičicu meda. Evo koje sve dobrobiti ćete imati od toga.

Dobar san

Bolje od čaše toplog mleka pred spavanje je čaša toplog mleka sa kašičicom meda. Previše šećera će razbuditi i uznemiriti, ali sasvim malo glukoze javiće vašem mozgu da isključi oreksin, neurotransmiter koji je odgovoran za budnost tokom dana.

Izdržljivost

Čaša mleka i 2 kašike meda u jutarnjim satima će poboljšati izdržljivost tokom dana. Mleko sadrži proteine, a med potrebne ugljene hidrate. Mleko i med mogu da piju sve osobe, nezavisno od uzrasta.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Usporava starenje

Istraživanja su pokazala da mleko i med deluju na celo telo, a ne samo na kožu, kada je starenje u pitanju. Ljudi u mnogim starim civilizacijama (Grci, Rimljani, Egipćani i Indijanci) su pili mleko i med, kako bi očuvali svoju mladost.

Antibakterijsko delovanje

Istraživanje je pokazalo da kombinacija mleka i meda ima veću delotvornost na stafilokoke (vrsta opasne bakterije) nego mleko i med zasebno.

Foto-ilustracija: Foter/Theresa Thompson Foto-ilustracija: Foter/Theresa Thompson

Varenje

Šoljica toplog mleka sa 2 kašičice meda će pomoći kod zatvora, nadutosti i crevnih bolesti.

Respiratorne bolesti

Toplo mleko je odličan lek za prehladu i kašalj, kao i med. Ako spojimo njihova svojstva, dobićemo još bolji lek.

(Telegraf.rs / Ženstvena)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draga

    23. april 2015 | 00:09

    Da li je moguće da je mleko toliko anatemizovano. Pa, svi smo odrasli na mleku. NIsmo danas svi bolesni. Drugo, moja mama, koja ima 84 godine, svakodnevno koristi mleko, umereno. Popije samo po nekad analgin, ništa drugo. Treba čovek samo biti umeren u svemu. Ne preterivati.

  • Jelena

    21. april 2015 | 16:40

    Med DA a mleko NIKAKO!Mleko zaobilazite kako god znate ljudi!!!

  • Dimče

    21. april 2015 | 15:42

    ja mislim da cemo se iznenaditi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA