NOVA NADA ZA OBOLELE OD RAKA: Revolucionarni lek koji STVARNO leči

Posle prvih testiranja, naučnici su uvereni da novi lek može da zaustavi opaku malignu bolest u svim njenim fazama

  • 7

Iako iz sveta svako malo stižu ohrabrujuće vesti kada su u pitanju medicinska dostignuća u borbi protiv raka, najnovije za koje su zaslužni naučnici i profesori Univerziteta Tomas Džeferson u Filadelfiji, toliko obećava da ga nazivaju čak i Svetim Gralom medicine!

OVAJ RAK JE NAJVEĆI UBICA SRPSKIH MUŠKARACA: Povedite računa, posle je kasno!

Grupa ovih naučnika "detektovala" je protein koji u ljudskom organizmu deluje kao korov u sadnici zdravog bilja i koji je glavni izazivač nekontrolisanog umnožavanja bolesnih ćelija. Zbog toga bi lekovi novije generacije trebalo zapravo da sadrže protiv-otrov koji će biti ubačen u organizam u cilju "iskorenjivanje" ovog smrtonosnog okidača bolesti.

Kvantni skok u razumevanju bolesti od koje samo u Srbiji godišnje umre 21.000 ljudi dolazi upravo usled nove tendencije da kod obolele osobe zapravo ne dođe do stvaranja metastaza.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/jscreationzs Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/jscreationzs

Dr Karen Knudsen profesorka biologije na T. Dž. univerzitetu je rekla da je pronalaženje načina da se metastaze zaustave ili spreči njihovo stvaranje do sada bilo nedostižno.

- Otkrili smo da je molekul koji se naziva DNK-PKcs regulator razvoja bolesti ili, prostije rečeno, da prateći njega možemo da predvidimo da li će neki tumor preći u metastaze, kao i gde će se eventualne metastaze stvoriti. To daje nove mogućnosti u pogledu indivudalnog tretiranja svakog bolesnika ponaosob.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Rezultati prvih testiranja rađenih na miševima su pokazali da blokiranje ove vrste enzima koja "oštećene" ćelije "popravlja" tako što ih pretvara u ćelije raka, u potpunosti zaustavlja širenje bolesti. Biotehnička firma iz Nju Džerzija upravo priprema testiranje oralnog leka radnog naziva CC-115 na pacijentima sa kancerom u uznapredovalim fazama, a koji su izrađeni kao blokade raka.

- Iako put do odobravanja ovog i sličnih lekova može potrajati godinama, nova istraživanja će zasigurno dati bolji uvid u efekte inhibitora koji mogu biti korišćeni kao anti-tumor agensi - kaže Knudsen.

(Telegraf.rs / Express)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 15.07.2015

    15. jul 2015 | 15:55

    Dali ce farmaceutska mafija dozvoliti da se prodaje taj lek, kad je dobro poznato koliko para zgrcu na HEMOTERAPIJU!

  • Gaga

    16. jul 2015 | 11:48

    Sve dok je farmaceutske mafije, leka nece biti!!!!

  • Dr Kemal Istanbul

    16. jul 2015 | 06:16

    Sve to je dokazano na medecinskom fakultetu u Kragujevcu ali zbog reketasa i lude drzave izuzetan projekat je stopiran posle prve faze ispitivanja. Srbski naucnici zasluzuju mnogo vise paznje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA