VIŠE NIKADA NEĆE MOĆI DA ZASPE: Brat i sestra pate od veoma bizarne bolesti (FOTO) (VIDEO)

Sindrom fatalne nesanice redak je u svetu i pogađa jednog u deset miliona stanovnika

  • 9

Reporterka Hajli Veb (30) i njen brat Lašijan (28) iz Kvinslenda pate od retkog familijarnog sindroma, koji se zove fatalna porodična nesanica. Njihova majka i baka takođe su imale ovaj poremećaj od koga su i umrle. Sindrom je redak u svetu i pogađa jednog u deset miliona stanovnika.

Ovaj poremećaj narušava moždane ćelije, a ne postoji adekvatan način lečenja. Oni koji boluju od ove bolesti osuđeni su na smrt, jer nisu u mogućnosti da utonu u dubok san, što vremenom izaziva velike psihičke i fizičke promene, prenosi Dejli mejl.

Printskrin: channel nine Printskrin: channel nine

Hajli i Lašijan su shvatili da boluju od ovog retkog sindroma kada su bili tinejdžeri, a prva obolela je njihova baka.

Printskrin: channel nine Printskrin: channel nine

- Baka je jedva gledala na oči, pokazivala je znake demencije, halucinirala je i nije mogla da priča. Dijagnostifikovan joj je FFI, i to je bio prvi slučaj te bolesti u našoj porodici - ispričala je Hajli i dodala da je njena majka pokazivala je iste simptome 2011. godine.

FFI izaziva abnormalne skupine proteina, koje oštećuju nervne ćelije, i na kraju izazivaju rupu u talamusu - delu koji reguliše san.

Pogledajte i video Hajli i Lašijana:

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nela Radovanov

    3. maj 2016 | 04:53

    Jadni ljudi,bogzna sta sve prezivljavaju... To je velika muka,kako li izdrzavaju.

  • Dragana

    3. maj 2016 | 06:21

    Geni su cudo....strasno...

  • RRIvan

    3. maj 2016 | 12:06

    Ljudi moji 6 meseci nisam mogao da spavam prosle godine kada zaspim 1 do2 sata u toku 24 sata to je uspeh,samo se trgnem i bezi u park celu noc provedem tamo.Isao na ispitivanje za sleep apneu u kliniku za neurologiju u klinicki centar u Bgd i nasli mi da imam 28 prekida sna u 1 satu.DR. mi rekao da uzmem aparat,a ja posle toga ispitivanja spavam 7 sati. I budim se 3 puta u toku noci.Ne daj boze to nikome,pogotovo ne kod nas jer dr nemaju para za ta ispitivanja i prepusten si sam sebi,cekas ponovo kada se bolest vrati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA