SAT OTKUCAVA: Na matursko veče nikako bez štikle!

Model cipela treba izabrati u skladu sa samom haljinom, a boju obavezno uskladiti sa tašnom. Vrtoglava potpetica je neizostavna, a ukoliko ranije niste hodali "na visokoj nozi", vežbajte bar nekoliko dana ranije

  • 0

Matura se bliži, izabrale ste haljinu, ali ne i finalne elemente koji će dati konačan pečat vašem stilu - cipele i tašnu.  Njeno veličanstvo cipela sa visokom štiklom po mnogima je najglamurozniji i najbitniji detalj svake toalete. Bilo da izaberete visinu potpetice od 7 ili 12 centimetara, štikla je ta koja će vam svakako dodati dozu samopouzdanja i podići vas na "viši nivo".

Cipele i tašnu obavezno treba kupovati zajedno i u skladu sa haljinom koju ste odabrale. Evo nekoliko generalnih pravila koja treba poštovati pri izboru obuće:

1.Cipele sa visokom štiklom - ne samo da su izuzetno seksi, već se slažu uz sve vrste haljina: kratke, duge, pripijene uz telo ili lepršave. S njima sigurno nećete pogrešiti, a broj kombinacija uz koje ih možete nositi i posle mature je neograničen.

2. Cipele sa otvorenim prstima - Bez obzira da li su sa visokom ili malom štiklom one su savršen izbor koji se slaže uz gotovo svaku haljinu, a naročito dobro pristaju uskim i dugačkim modelima. Naravno, pedikir i sređeni nokti uz ovakve cipele su obavezni.

3. Polu-sandale - slažu se sa širim balon haljinama ili letnjim lepršavim modelima. Trenutno su vrlo aktuelne i možete ih pronaći u bojama prirode - zelenoj, žutoj, plavoj ali i cvetnim dezenima.

4. Sandale sa trakom - izdužuju nogu i figuru čine vitkijom, a preporučljive su za kraće modele haljina.

Po pitanju boje možete upotrebiti maštu jer je ove sezone gotovo sve dozvoljeno, od pastelnih boja, cvetnih i šarenih kombinacija.

Jedino na šta bi trebalo da obratite pažnju je da uz haljine veselih otvorenih boja ne nosite crne cipele, te da odaberete cipele u boji haljine, zlatne ili srebrne.

Udarac po budžetu

Mnoge mlade dame za ovaj deo svečane toalete neće žaliti ni da potroše mini bogatstvo jer kvalitetne cipele nikad ne izlaze iz mode. Cena za jedan par poznatog kreatora Jimmy Choo-a kreće se od minimalnih 60.000 pa do 173.000 hiljade dinara i mogu se naručiti putem interneta.

Vrlo popularan Guess, naročito kod mlađe populacije, raspolaže širokim izborom svečanih cipela i tašni a cene se kreću od 15.990 dinara koliko treba izdvojiti za sandale pa do 19.990 dinara za klasičan model cipela.

Trendi modele u modernim bojama ali i po povoljnim cenama nude i španski brendovi Mango i Zara. Za cenu od 3.990 pa do 10.990 dinara možete izabrati model cipela ili sandala sa tankom, visokom štiklom ili platformom u kombinaciji materijala od kože, platna i metala.

U potrazi za cipelama, poželjno je pogledati i modele koje nudi kanadski brend Aldo, čija obuća je modernog dizajna i odgovarajućeg kvaliteta a i cene su pristupačne. Za par Aldo cipela potrebno je izdvojiti od 6.490 do 10.599 dinara.

Kako znati da li su cipele dovoljno udobne?

Budući da noge u toku dana otiču, najbolje doba dana za kupovinu cipela je kasno popodne. Ako kupovinu obavite ujutru nećete imati realnu sliku o njihovoj udobnosti. Vrlo je važno da uvek probate obe cipele i prošetate bar desetak minuta u njima, jer priče da će se cipela "opustiti" definitivno nisu tačne, ali istina je da vi možete dobiti žuljeve na nogama.

Proveriti da li možete slobodno pokretati prste u cipeli, da li vam obuća pritiska petu i budite sigurni da na tom mestu imate bar pola centimetra prostora.

Ukoliko prvi put stajete na štiklu vežbajte bar nekoliko dana ranije, kako biste izbegle potencijalne nezgode.

(Lj.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA