DRAMATIČNO UPOZORENJE UN: Ovo je najveća pretnja čovečanstvu! Mogla bi da pobije milione ljudi!

Neke od ključnih operacija poput operacije žuči, carskog reza, transplantacije zglobova ili pak hemioterapija mogle bi da postanu preopasne za pacijente

  • 2

Svetski zvaničnici su objavili kako će potpisati posebnu deklaraciju UN i uložiti najmanje 600 miliona funti kako bi sprečili crni scenarijo. Superbakterije na koje antibiotici ne deluju predstavljaju najveću pretnju globalnom zdravlju danas.

Otkrivena SUPERBAKTERIJA koju ne možemo nikako da uništimo

Naime, ako antibiotici izgube svoju delotvornost, neke od ključnih operacija poput operacije žuči, carskog reza, transplantacije zglobova ili pak hemioterapija mogle bi da postanu preopasne za pacijente, piše Independent.

 

Porast takozvanih superbakterija koje su imune na tretman antibioticima, kao i pretnja koju predstavljaju za modernu medicinu, konačno su kao velik problem prepoznale 194 države na Generalnoj skupštini UN-a u Njujorku.

MILIONI ĆE UMIRATI ZBOG ANTIBIOTIKA: Naučnici upozoravaju koliko će nas koštati zloupotreba ovih lekova!

 

Foto: Flickr/Alberto

Foto: Flickr/Alberto

 

Najveća pretnja budućnosti civilizacije

 

Glavni problem jeste antimikrobna rezistencija, koju medicinski stručnjaci danas nazivaju "najvećom pretnjom po budućnost civilizacije".

 

– Infekcije otporne na lekove su već dugo na globalnoj agendi, ali tek sada počinje pravi posao. Potrebno je da Vlade, farmaceutske industrije, zdravstveni stručnjaci i agrikulturalni sektor, slede naše napore kako bismo spasili modernu medicinu – rekla je visoka savetnica britanske vlade za zdravlje.

 

Svaka država članica koja potpiše deklaraciju UN-a morat će da razvije nadzorne i regulatorne sastave za upotrebu i prodaju antimikrobskih lekova za ljude i životinje, da ohrabri inovativne načine za razvoj novih antibiotika i edukuje zdravstvene stručnjake da podižu svest o sprečavanju infekcija otpornih na lekove u javnosti.

 

Koliko je veliki problem jasno pokazuje činjenica da se u 70-godišnjoj istoriji UN-a tek tri puta održao sastanak zbog problema u području medicine.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djosa

    25. septembar 2016 | 00:13

    Kad to dodje onda ce rak postati izleciv i tako u krug!!!Farmaceutska mafija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA