≫ 

Najbolji način kako da istog trenutka provalite da li ste dobili pivo u prljavoj čaši

Čaše u nekim kafićima i klubovima peru se u velikim mašinama za sudove, a negde se to još uvek radi ručno

  • 3

Bilo da se peru u mašini ili ručno – nijedna metoda neće vam dati potpunu sigurnost da će vam čaša biti skroz čista.

Video otkriva kako nas varaju u restoranima brze hrane sa malim, srednjim i velikim čašama za piće (VIDEO)

Sigurno ste i vi kod kuće primetili da vam na tanjiru koji ste izvadili iz mašine stoje tragovi sosa koji se zalepio i nikako da se spere. Slično je i sa čašama u kafićima i klubovima jer se one često peru ručno pa se usled brzine ili nedovoljno svetla peraču potkrade neka mrlja. Kako barmeni često nemaju vremena da pregledaju svaku čašu ponaosob neretnko se desi da u takvoj čaši sipaju piće.

Foto: Pixabay

Na svu sreću postoji jedan super lak i brzi trik kojim možete da proverite da li je vaša čaša čista. Super stvar je što vam za ovo treba sekund vremena. Kada vam posluže točeno pivo, pogledajte da li se na zid vaše krigle lepe mehurići ili oni slobodno cirkulišu. Ukoliko se lepe za zid čaše onda čaša nije dovoljno dobro isprana i sapunica je razlog zašto se mehurići tako lepe.

Ovo je najčešće slučaj sa čašama koje imaju zakrivljeno dno pa se šire u postolje za koje se najčešće lepi prašina i ovakav oblik čaše se teže pere, piše thetakeout.com. Barmeni moraju da budu pažljiviji kada je reč o pranju i brisanju ovakvih čaša.

Pixabay

U svetu pivopija postoje izvesna pravila i ona apsolutno podrazumevaju čiste čaše. Mehurići u vašoj krigli ne treba da se lepe za zidove već da putuju pravo ka vrhu čaše i pridruže se ostalim mehurićima u predivnoj peni.

Daljinac

(M.K./m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • АНДРА

    8. februar 2018 | 22:28

    КУПУЈЕМ И ПИЈЕМ САМО ИЗ ЛИМЕНКЕ.

  • Dejan

    12. februar 2018 | 15:02

    Ako pivo stalno peni i preliva iz case ,ta casa je bas prljava i pivo reaguje tako sto stano peni to je izrazeno kod krigli i casa koje su duboke pa se netetko kamenac nakupi na dnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA