≫ 

14 dana je radila 100 čučnjeva dnevno, a ono što se desilo njenom telu bilo je poražavajuće (FOTO)

Određena grupa mišića zahteva dodatno opterećenje, da bi promena bila vidljiva

  • 9

Verujemo da će mnoge zanimati da li je dve nedelje intenzivnog, ciljanog vežbanja, dovoljno za vidljive promene na figuri tela, u ovom slučaju - na zadnjici.

Dve nedelje je svako jutro radila 20 sklekova - evo kako se njeno telo menjalo iz dana u dan

Đina Florio već je dugo u fitnesu. Iza nje su dve intenzivne godine bavljenja Krosfitom, radi kao autorka na portalu "Pop Sugar Fitness" i kako za sebe voli da kaže, kad neko pomene izazov, prva je koja će ga probati.

- Zato sam htela da probam izazov od 100 čučnjeva dnevno, dve nedelje, svaki dan, ali tako da tih 100 čučnjeva radim bez predaha.

Čak je i meni pomisao na 100 čučnjeva u odjednom bila izazov i znala sam da će to biti prilično teško ostvariti. Ali uspela sam, a nakon dve nedelje i ja sam naučila nekoliko važnih lekcija, izjavila je Đina.

Evo što je Đina Florio, nakon dve nedelje i ukupno 1400 čučnjeva, doživela:

 
A post shared by Gina Florio (@gmflorio) on

Osećala sam se kao da radim kardio vežbe, a ne vežbe snage

Kad radite klasične vežbe snage ne znojite se toliko koliko sam se ja znojila svaki put nakon odrađenog 100. čučnjeva. Prvo se počinjete da se znojite, a onda vam se ubrza disanje, a kardiovaskularni sistem prebacuje u najbržu brzinu i povećava vam otkucaje srca.

To se dogodi do otprilike 50. čučnjeva, a onda postaje još žešće. Na kraju svakog seta s lica mi se doslovno slivao znoj, a ja sam imala osećaj da je to sve što ću taj dan moći da učinim.

Iskreno, nisam očekivala da ću se baš tako osećati, čak ni u početku, iako sam pred kraj izazova već mogla puno lakše da dišem i vežbam.

Pojačala sam izdržljivost donjeg dela tela

Nakon prvih nekoliko dana, čučnjevi su krenuli lakše, pa sam se opet vratila i svojim ustaljenim treninzima. Tako sam shvatila da mi noge odjednom mogu da izdržim više. I kad sam samo trčala, trčala sam duže nego pre, pa mogu da zaključim da su čučnjevi pojačali izdržljivost.

A post shared by Gina Florio (@gmflorio) on

Snaga mi se nije povećala

Nakon prvih dana, izazov sam počela da radim pre treninga snage. Čučnjevi su mi došli kao zagrevanje i nekako sam verovala da ću zbog njih barem malo pojačati snagu svog tela, ali kad samse vratila tegovima i svojim standardnim vežbama, shvatila sam da i dalje mogu da radim istim, ali ne i jačim intenzitetom.

I kao što sam već rekla, čini se da je moj izazov imao veći kardio učinak nego što je uticao na moju snagu, odnosnu mišićnu masu. A to vodi i mom poslednjem zaključku, onom koji će vam se možda najmanje svideti:

Na zadnjici nisam videla baš nikakvu promenu

Ni u izgledu, ni u tvrdoći, pa sada mogu utvrditi da čak ni nakon dve intenzivne nedelje s toliko čučnjeva svaki dan, neće se desiti nikakav vidljivi pomak.

Zbog toga, iz svog iskustva tvrdim, klasični čučnjevi, bez tegova, nikada neće biti dobri kao čučnjevi s opterećenjem.

Tek u tom slučaju možemo pričati o jačanju mišića, o njihovom rastu i promeni za kojom žudite.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    24. novembar 2017 | 13:39

    Ja se dugo bavim sportom teretana fanatik..bicklo plivanje tenis..eksperimentisem cesto i novim vjezbama sokiram tijelo jer ono sto je dobro za milicu nije i za maricu..svako drugacije teaguje na odredjene vjezbe..radio sam cucnjeve sa 100kg...a probao sam bez opterecenja samo mnogo vise serija i ponavljanja i dobio sam jacu upalu nego sa tegovima tako da radite ono sto vam vase tjelo signalizira naucite da ga slusate

  • Трол

    24. novembar 2017 | 09:27

    Зато што је већ имала затегнуту задњицу. Да је имала млитаву, и те како би било ефекта

  • Miroslav

    24. novembar 2017 | 09:48

    Kako te lepo i fino zovu u teretanu! Niko od tih nazovi fitnes trenera neće da ti kaže da je nabolje raditi vežbe sa težinom svoga tela( čučnjevi,zgibovi,sklekovi...)! Najbitnije je zatvoriti ljude u smrdljive teretane bez ventilacije i uzeti im pare!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA