≫ 

Roditelji i deca se posvađaju 6 puta dnevno: Ovo su razlozi čestih konflikata koje roditelji rešavaju ucenom

Nemoguće je zamisliti neku porodicu u kojoj se članovi nekada ne posvađaju

  • 2

Istraživanja pokazuju da se godišnje roditelji sa decom posvađaju 2.184 puta, a polovina svađa je vezana za hranu i piće.

Jedite apsolutno sve i mršavite: Zgodna blogerka objasnila razliku između zdrave i brze hrane i otkrila u čemu je tajna dobrog izgleda

Roditelji dece uzrasta od 2 do 12 godina često se svađaju sa decom oko toga kako se ona ponašaju, šta jedu i piju. Svakog dana se u porodici roditelji sa decom posvađaju 6 puta, 42 puta nedeljno i 182 puta mesečno. To što deca ne žele da pojedu sve što im se nađe na tanjiru je najčešći razlog za svađu, a iza njega je odmah neuredna soba. Kukanje da su gladna, a onda okretanje glave i negodovanje hrane koja im je ponuđena je na trećem mestu.

U porodici su česte svađe roditelja i dece. Foto: Profimedia/Alamy

Roditelji pobeđuju u samo polovini svađa, od toga 6 od 10 mama i tata pristaju na kompromis kako bi održali mir u kući. Kompromisno rešenje se smatra najboljim za smirivanje tenzije. To što deca jedu slatkiše i čokoladu pre obroka, odlažu vreme odlaska na spavanje i izbegavanje domaćih zadataka su najčešće svađe, a i pranje zuba ulazi u top 10 razloga.

Prosečna porodična svađa traje oko 8 minuta. Roditelji 16 minuta dnevno pregovaraju sa decom, sa skoro polovinom slučajeva kada pokušavaju da ih nateraju da jedu i piju ono što im oni spreme. Skoro 9 od 10 roditelja deci nudi nagradu ako ih poslušaju, upotrebom telefona i računara, a 23 odsto nude novac. 45 odsto roditelja služi se pretnjom da će deci oduzeti tablete i telefone kao kaznu.

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cujte Srbi

    29. jul 2018 | 07:45

    Samo u porodici gde deca slusaju i postuju roditelje i gde zena slusa i uvazava svog muza kao glavu porodice, samo u toj porodici vlada radost i sreca, caruje sloga i svi su zdravi i puni zivota jer ih je Bog blagoslovio posto postuju poredak Bozji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA