≫ 

Jedite apsolutno sve i mršavite: Zgodna blogerka objasnila razliku između zdrave i brze hrane i otkrila u čemu je tajna dobrog izgleda

Kako biste izgledali dobro potrebno je da obratite pažnju na kalorije koje svakodnevno unosimo u organizam

  • 0

Britanska fitnes blogerka Lusi Mauntajn želi da pokaže svojim pratiocima kako pravilno treba razmišljati kada su u pitanju kalorije i u tu svrhu koristi poređenje namirnica kako bi pokazala koliko je u pravu.

Čuvajte se salmonele! Bolest prljavih ruku najviše ugrožava decu i trudnice, a najčešće se javlja leti

Iako su neke kalorije pogrešne i štetne, ona ipak pokazuje kako možete da se počastite, ali da se trebate držati zdrave količine. Možete da se prejedate i zdravom hranom posebno ako ona sadrži aditive.

Објава коју дели lucy mountain (@thefashionfitnessfoodie) дана

Na primeru običnog čipsa od krompira i čipsa od jabuke, pokazala je kako zdrava hrana može da bude kalorična iako je samo zbog onog “zdrava” smatramo pogodnijom ako želimo da držimo dijetu. Upozorila nas je na vodu sa ukusom koja za razliku od obične koja nema kalorija, može da sadži i do 150 i više kalorija.

Објава коју дели lucy mountain (@thefashionfitnessfoodie) дана

- Ako želite da vaša ishrana bude uravnotežena i dobra za vašu liniju, onda gledajte šta vam piše na deklaraciji pakovanja. Obratite pažnju na poleđinu pakovanja, ne samo prednju stranu jer znamo da ćete pojesti celu čokoladicu, ali informišite se o tome koliko kalorija ima jedna preporučena porcija, napisala je ona.

Објава коју дели lucy mountain (@thefashionfitnessfoodie) дана

Podsetila je sve da nijedna hrana ne goji, već da je za to kriv prevelik unos kalorija tokom dužeg vremenskog perioda. Ukoliko želimo da smršamo trebamo da smanjimo broj unetih kalorija na duži vremenski period.

- Za sve one koji inače vole da jedu crnu čokoladu imam samo jednu poruku - nastavite tako! Ali, ukoliko volite mlečan ukus čokolade, a jedete crnu samo zato što je ona zdravija uzmite mlečnu čokoladu i uživajte u njoj. Što se tiče mršavljenja može da ima veći uticaj, a učiniće i da se osećate srećniji čak i do 9 puta više, poručila je blogerka.

Smutije često pijemo kada želimo da smršamo. Neki ih piju kao doruča, neki kao užinu, ali ukoliko želimo da smršamo moramo da vodimo računa o tome šta stavljamo u njih. Savetuje oprez i kada je u pitanju suvo voće jer ono sadrži mnogo više kalorija i šećera od svežeg.

- Da li vam brojanje kalorija izaziva stres? Onda nemojte to da radite! To je samo jedan od metoda za mršavljenje i trebate da pronađete onaj koji vama najviše odgovara, poručila je.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs/boredpanda.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA