≫ 

Ova POPULARNA dijeta će vam pomoći da ŽIVITE DUŽE, ali ćete se i UGOJITI

Ova dijeta se zasniva na ideji da će telo pre da sagori šećere nego masti

  • 1

Ako zamenimo veći deo šećera mastima, to može da dovede do bržeg gubitka težine, obuzdavanja apetita, ublažavanja pojedinih zdravstvenih tegoba i povećanja fizičke sposobnosti.

Porodica Gajić celom svetu daje snagu: "Samo je majčino srce verovalo u nemoguće, između Tatjaninog groba i Milanine bolesničke postelje (VIDEO)

Ovo je NAJNEZDRAVIJI način za spremanje jaja

PRAVA ISTINA O ŠEĆERU U VOĆU: Da li od njega zaista možemo da se ugojimo?

Dijeta je osmišljena dvadesetih godina prošlog veka kako bi pomogla u lečenju epilepsije, ali je postala popularna u fitnes idnustriji. Poznate ličnosti poput Gvinet Paltrou i Kim Kardašijan su takođe među onima koji se pridržavaju ove dijete.

Iako je keto dijeta naišla na neke kritike zbog opstipacije i neprijatnog zadaha koje izaziva, nova istraživanja su pokazala da ona može da poboljša pamćenje i produži životni vek.

Foto-ilustracija: Profimedia

Istraživanja koja su obuhvatila posmatranje miševa pokazalo je da su miševi koji su bili na ovoj dijeti živeli duže od ostalih i imaju bolje pamćenje. Ali postojala je jedna caka. Miš koji je ostao dugo na ovoj dijeti postao je predebeo. Kako bi se ovo izbeglo, miševi su jedan period konzumirali normalnu hranu, a zatim su opet podvrgavani ovoj dijeti.

Što se tiče ljudi, naučnici ukazuju da je ovakav vid ishrane moguć samo na kratko vreme jer ga je teško ispratiti. Kako bi rezultati bili vidljivi, treba uneti samo 20-30 grama ugljenih hidrata dnevno. Ovakav način ishrane mogao bi da dovede do nedostatka vitamina i minerala ukoliko dijeta nije strogo vođena i nisu uključeni suplementi.

Lekari savetuju da se ne pridržavate ove dijete ukoliko nemate zdravstvenih tegoba kao što su epilepsija ili kancer koje to zahtevaju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    9. septembar 2017 | 08:34

    Post po crkvenom kalendaru je jedini zdrav način održavanja vitalnosti duha i tela. Izvinite ali 2000 godina dokaza je jedino relevantno, pogledajte monahe u godinama i sebe u ogledalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA