≫ 

Pržena jaja će biti još zdravija i ukusnija ako promenite samo jednu stvar na samom startu njihovog spremanja

Osim što će mirisati zanosno, imaće savršeno tečno žumance unutra

  • 13

Sa oko sedam grama proteina, jaja su jedan od najzdravijih načina za početak vašeg dana - osim ako ih ne pržite u previše ulja. Onoliko koliko su zdrava mogu biti i štetna, zato je važno da pazite kako ih pripremate.

MANA ILI NEŠTO PRELEPO? Fotografisao je ljude sa pegicama kako bi svetu pokazao da su one zaista čarobne (FOTO)

Ako pržite jaja na maslivom ulju biće mnogo zdravija, pa čak i ukusnija. Studije su pokazale da korišćenje drugih ulja za prženje hrane može biti loše za zdravlje. Tokom prženja, ulja prave toksične hemikalije pod nazivom aldehidi. Ti aldehidi loše utiču na krvne sudove. 

KAKVE SU VAŠE: Ovako izgledaju savršene ženske grudi

Foto: Pixabay.com

Maslinovo ulje stvara manje aldehida od drugih ulja, zato je bolje i kvalitetnije za prženje. Osim što je hrana pripremljena na njemu zdravija, biće i mnogo ukusnija. Ukoliko ga dodate pastama ili salatama imaćete daleko bogatiji ukus čak i u najobičnijim jelima.

Daljinac

(Telegraf.rs /D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA