≫ 

8 super načina da smršate posle četrdesete

Metabolizam se usporava za 5 procenata svake decenije, a to znači da žene na svaku deceniju moraju da smanje 100 kalorija da bi ostale u istoj formi

  • 5

Prema onlajn savetniku "WebMD" koji vam može pomoći da proverite da li simptomi koji vas muče ukazuju na neku težu bolest, postoji način kako da se kompletno dovedete u red. Na sajtu piše da se metabolizam usporava za 5 procenata svake decenije, a to znači da žene na svaku deceniju moraju da smanje 100 kalorija da bi ostale u istoj formi.

Lekari tvrde da je moguće povratiti vid potpuno prirodno - evo i kako

Ipak, postoje daleko lakši načini da smršate i da sagorite višak kalorija koji vas muči. Ukoliko imate 40 i više godina, ovi saveti će vam biti i više nego korisni.

Snimili su svoje napade šizofrenije i neće vam biti dobro već posle prvih nekoliko sekundi gledanja (VIDEO)

1. Radite prave vežbe

Kako vaš metabolizam počinje da se usporava, prestaje da bude dovoljno da radite kardio vežbe, morate početi da radite i treninge izdržljivosti. Vežbe kao što su makazice, iskoraci i trbušnjaci će ojačati mišićnu masu i sagoreti višak kalorija.

Foto: Pixabay.com

2. Postavite realne ciljeve

Treba da budete svesni toga da više ne možete smršati za dve nedelje. Ako vam se desi  da počnete da naglo gubite kilažu, morate posetiti lekara, jer to može da znači da nešto sa vašim zdravljem nije u redu. Bolje je da usvojite zdrave navike i da mršavite polako, nego da se izgladnjujete.

3. Uzimajte vitamine

Telo ima različite potrebe tokom različitih perioda života, za žene u četrdesetim godinama je od velike važnosti kalcijum, vitamin B12, kalijum, magnezijum, vitamin D, Omega 3 i probiotici.

Foto-ilustracija: pixabay.com

4. Napravite raspored

Pravilni, redovni obroci treba da vam postanu prioritet. Preskanje obroka zbunjuje vaš metabolizam i tako ga dodatno usporava. Doručak treba da vam bude najvažniji jer ćete tako sprečiti sebe da grickate čitav dan.

5. Ne zaboravite da se odmarate

"San za lepotu" nije dobar samo za vašu kožu, već i za mršavljenje. Neispavanim osobama je potrebna dodatna energija, a samim tim i više hrane tokom dana. Osobe koje lepo spavaju, manje jedu.

Pixabay

6. Smanjite grejanje

Zvuči čudno, ali je tačno - hladnije temperature pomažu sagorevanje masti čak i tokom spavanja. To se dešava zbog toga jer telo mora dodatno da "radi" da bi ostalo toplo. Odrasle osobe imaju dva tipa masti: bele koje su štetne i smeđe koje su dobre za organizam. Smeđe masti su odgovorne za sagorevanje kalorija i regulaciju toplote. Naučnici savetuju da držite temperaturu na 19 stepeni.

7. Pijte dovoljno vode

Neki ljudi su skloni nadimanju i prave veliku grešku što izbegavaju vodu, misleći da ona pomaže tome. Naprotiv, ako pijete dovoljno vode, rešićete se ovog problema. Osim toga, dovoljna količina vode pomaže sagorevanje kalorija i detoksikaciju organizma. Ako pijete hladnu vodu imaćete i dodatno sagorevanje kalorija jer će telo morati da je zagreje.

Foto: Pixabay.com

8. Proverite svoje zdravlje

Ponekad u četrdesetim ne možete da skinete ni gram uprkos svim svojim naporima, to može da znači da je vašoj jetri potrebna detoksikacija ili da morate da prekontrolišete rad tiroidne žlezde. Postoje i drugi razlozi, ali ova dva su najčešća. Za probleme sa jetrom je dovoljno da promenite način života i ishrane, a za probleme sa tiroidnom žlezdom morate da konsultujete lekara jer to može da zahteva komplikovano lečenje.

Daljinac

(Telegraf.rs / brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka .

    21. mart 2018 | 09:39

    Ja iz dosade dodala 200 kalorija a aktivnost smanjila na nulu , mozete zamislit rezultat isto kao ova na slici :):)

  • Tanja

    22. mart 2018 | 06:06

    Samo pojasnite kako sve ovo i vesti ako radi od 5h do 18h kod privatnika za mizerijubod plate a kući mi čekaju mama deca

  • Anna

    28. mart 2018 | 23:23

    Saveti su ODLIČNI sve sam isprobala i potvrdila GODINAMA na sebi. Veoma jedostavni ODLIČNI saveti samo ih se treba istrajno pridržavati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA