Idealan saveznik u mršavljenju: Ovaj mineral može da vam istopi salo na stomaku

Efikasno mršavljenje moguće je samo uz adekvatnu ishranu i fizičku aktivnost

  • 0

Kada je reč o mršavljenju, ne postoji magična pilula ili suplement koji će kao magijom da istopi masti i tranformiše vaše telo.

12 trikova uz pomoć kojih ćete izgubiti više od kilogram nedeljno

Dugotrajan gubitak kilograma moguć je samo kroz trajnu promenu navika, kako onih vezanih za ishranu tako i onih za fizičku aktivnost, spavanje i smanjenje stresa. Ukoliko ste guglali o ishrani koju mnogi predlažu ako želite da smršate, sigurno ste primetili da svako malo neko spomene magnezijum.

Obogatite vašu ishranu magnezijumom i kilogrami će se topiti. Foto-ilustracija: Wikimedia

Magnezijum može da poboljša mršavljenje i utiče na performanse. Ukoliko imate više magnezijuma u telu imaćete više energije koju možete da iskoristite da više vežbate i povećate intenzitet vežbanja. Magnezijum pored toga reguliše šećer u krvi i omogućava neophodne hemijske reakcije u organizmu. Potrebno nam je 300 do 400 miligrama magnezijuma dnevno, a sportistima treba 500 do 800 miligrama.

Jedan od glavnih pomoćnika u postizanju željene težine jeste spavanje i smanjenje stresa. Nedostatak sna povećava stres i nivo hormona kortizola koji utiče na skladištenje masti, pogotovo onih na stomaku. Magnezijum može da vam pomogne da smanjite stres i bolje spavate, a sve se to odražava na našu težinu i opšte zdravlje.

On pomaže i pri insulinskoj rezistenciji koja utiče na povećano skladištenje masti na stomaku, pa ukoliko ima dovoljno magnezijuma on može da se izbori sa time.

Magnezijum sprečava gomilanje masti na stomaku. Foto: Pixabay.com

Magnezijum je uključen u preko 300 biohemijskih procesa koji se dešavaju u telu pa je ključan za zdravlje. Važan je za pravilan rad srca, energetski metabolizam, metabolizam insulina, sastav kosti, funkciju mišića i nerava, a loše obavljanje ovih funkcija može da dovede do gojenja.

Kad god je moguće, uzimajte magnezijum iz hrane, a ukoliko to niste u mogućnosti onda se odlučite za suplemente. Hrana bogata magnezijumom je zeleno lisnato povrće (kelj, spanać, raštan), koštunjičavo voće i semenke (badem, suncokret, brazilski orah, indijski orah, laneno seme), riba (skuša, losos i tuna), soja, avokado, banane i crna čokolada.

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA