DAN DERBIJA, UŽIVO: 12 navijača Partizana privedeno zbog napada na Žandarmeriju! (VIDEO)

Kao što smo vas navikli do sada i ovoga puta, sve najbitnije događaje u toku čitavog dana koji su u vezi sa 148. večitim derbijem možete pratiti na Telegraf Sportu

Najveća svetkovina srpskog fudbala igra se od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić". Večiti derbi, 148. po redu duel između Crvene zvezde i Partizana ponovo će najverovatnije odlučivati od tituli, a Telegraf Sport kao i svaki put tokom čitavog dana obaveštavaće vas o svim događajima u toku današnjeg dana koji su u vezi sa susretom dva najtrofejnija srpska tima.

Crno-beli imaju 5 bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Srbije i jasno je da im odgovara bilo koji rezultat osim poraza na najvećem stadionu u Srbiji, dok je sa druge strane situacija potpuno obrnuta. Crveno-belima svaki rezultat osim pobede je ravan porazu i prepuštanju titule najvećem rivalu, iako je do kraja sezone ostalo još 8 kola.

18.07 – Nekoliko minuta po izlasku igrača na teren, sudija Mažić im pokazuje da se vrate u svlačionice jer neredi na Marakani ne prestaju. Opširnije OVDE.

17.29 - PROBLEM! Dvanaest osoba privedeno je zbog tuče i napada na Žandarmeriju kod Juga. Opširije OVDE.

16:50 - Ogroman broj navijača Crvene zvezde se okupio ispred stadiona i pevaju pesme svom timu.

16:23 - Navijače Partizana je policija sprovela do južne tribine stadiona što možete pogledati OVDE.

15:45 - Prvi navijači polako pristižu na stadion Crvene zvezde, ali i dalje je mnogo veći broj policajaca, kojih najviše ima na kružnom toku kod Autokomande, gde su u toku radovi i različiti građevinski materijal koji se može iskoristiti kao oružje u mogućim sukobima navijača o čemu smo već pisali.

15:19 - Utakmica između Crvene zvezde i Partizana pratiće se širom sveta i smatra se jednim od najvećih derbija na planeti. Jedan ruski novinar je napisao svoje viđenje rivalstva između Crvene zvezde i Partizana i njihovih navijača.

15:00 - Nema navijača u blizini stadiona Crvene zvezde, ali zato ima mnogo pripadnika policije koji će obezbeđivati da sve protekne bez incidenata.

14:03 - Evo i nekoliko zanimljivih statističkih podataka: Momčilo Moca Vukotić je odigrao najviše prvenstvenih večitih derbija, čak 25, dok mu je za vratom sadašnji kapiten crno-belih Saša Ilić koji ima dva manje. Najbolji strelac u mečevima između Zvezde i Partizana je Marko Valok koji je 13 puta pogađao mrežu crveno-belih.

13:23 - Naravno da su prognoze večitog derbija neminovne, a ishod utakmice i potencijalne junake su predviđale i srpske starlete Stanija Dobrojević i Anastasija Buđić.

12:50 - Treneri su u glavi prelomili, ne očekuje se povlačenje nekog keca iz rukava. Evo i Telegrafove analize derbija i očekivanih startnih postava.

12:30 - Poslednji derbi odigran na Marakani ostao je u sećanju ljubiteljima fudbala i po logorskoj vatri koju su napravili navijači Partizana paleći čitavu tribinu. Ostaci od plamena su i dan danas vidljivi na južnoj tribini stadiona "Rajko Mitić", evo i kako ona izgleda sada.

12:00 - Večiti derbi je najveća utakmica u srpskom fudbalu, ali njena organizacija itekako košta, kao i organizacija svih ostalih mečeva u ligi, a Telegraf vam predstavlja koje to sve troškove mora da snosi domaćin ovog meča.

11:35 - Telegraf je dan pre derbija pisao o problemima koje radovi na Autokomandi mogu da izazovu uoči derbija, pre svega je mnogo kamenica, šipki i svog mogućeg "oružja" koje može poslužiti navijačima ukoliko dođe do sukoba.

11:20 - Pravdu na terenu će deliti najbolji srppski sudija Milorad Mažić koji će po deseti put u karijeri biti arbitar na večitom derbiju. Ni jedni, ni drugi prethodnih godina nisu bili zadovljni njegovim deljenjem pravde, a evo kako su ocenjivali njegovo znanje.

11:00 - Nenadu Lalatoviću će ovo biti drugi put u trenerskoj karijeri da vodi ekipu iz Ljutice Bogdana u utakmici protiv najvećeg konkurenta i protivnika, dok će na drugoj strani Zoran Milinković debitovati na klupi crno-belih kao strateg u večitim derbijima. Trener Zvezde je upoznat sa svim kvalitetima i iskustvom koje rival ima u svojim redovima, ali najavljuje pobedu, dok je sličnog razmišljanja i njegov kolega na suprotnoj strani.

10:50 - Podsedsetimo se za početak dana svih dešavanja na prethodnom 147. večitom derbiju kada je Partizan iskoristio prednost domaćeg terena i pobedio Zvezdu 1:0 fenomenalnim pogotkom Nikole Drinčića iz slobodnog udarca.

Pratite sve o 148. Večitom derbiju OVDE.

(Telegraf.rs)