Objavila je 2 fotografije i pokazala kako KALORIJE ZAISTA UTIČU NA IZGLED (FOTO)

Godinama obećavamo sebi da ćemo od sledećeg meseca krenuti u teretanu, ili od ponedeljka krećemo da se hranimo zdravo

Kada i nekako uspemo da nateramo sebe da to uradimo, često na svoju ruku, pravimo greške koje nas samo udaljavaju od naših rezultata.

Dve nedelje je postila 20 sati dnevno - pogledajte kako je to iz dana u dan uticalo na njen izgled

Imala je 110kg, a onda je počela da pije 9 šoljica ovog čaja dnevno, izgubila 50 kg i sad izgleda OPASNO DOBRO (FOTO)

Evo šta je Naomi Kempbel rekla o Jeleni Karleuši tokom boravka u Beogradu!

Tako je i Madalin Frodšam odlučila da se posveti zdravom načinu života. Počela je da se hrani zdravo i da redovno vežba prateći plan instruktora. Nakon nekoliko meseci, pošto su rezultati izostali, odlučila je da poseti nutricionistu koji joj je rekao da je smanjenjem unosa kalorija sabotirala rezultate vežbanja.

-Ja jednostavno nisam jela dovoljno kako bi moje telo moglo da se oporavi od vežbanja i da umesto masti izgradi mišiće koji će ih sagoreti. Mislila sam da sam zdrava kada sam jela 800 kalorija dnevno. Mikronutrijenti kao što su ugljeni hidrati, proteini i masti su glavni sastojci hrane koji su nam neophodni kako bismo funkcionisali, rekla je ona.

Prva stvar koju je trebala da uradi jeste da poveća unos kalorija i da 50% kalorija bude hrana bogata ugljenim hidratima kao što su mahunarke, povrće i cela zrna.

-Kada mi je to rekao ja sam htela da se onesvestim jer sam sve vreme uzimala samo 10% ugljenih hidrata kako se ne bih ugojila. Nemojte gladovati kako biste smršali jer sam ja to predugo radila i ostala bez rezultata. Nemojte trošiti vaše vreme na salatu, kada možete da jedete palačinke. Jedite više i budite fit jer je to moguće, rekla je.

Kako je ovo moguće? Tajna je u malom unosu kalorija jer to može da bude kao bumerang. Kada vaše telo dodje u fazu da gladuje, onda ono prelazi u način rada koji podrazumeva skladištenje i ono se trudi da zadrži što više energije može. Ugljeni hidrati su najveći izvor energije za normalan rad organizma.

Ako ne unosimo dovoljno ugljenih hidrata telo će početi da koristi one iz mišića i da ih praktično jede. Kako imamo manje mišića onda ćemo moći i manje masti da sagorimo. Ukoliko ste rešili da smršate i dovedete se u red, preporučuje se da posetite nutricionistu i posavetujete se sa njim jer je svako različit i treba da unosi različite količine ugljenih hidrata i kalorija uopšte.

(Telegraf.rs)