≫ 

"Obrnuli igricu": Kinezima više neće svako moći da prodaje automobile, ako ne ispuni nove standarde

Osim zagađenositi vazduha, planirano je i merenje elektromagnetnog zračenja u kabini, budući da nova vozila sve više obiluju brojnim elektronskim sistemima

  • 1
Kineski Reliant Robin Printscreen: YouTube/大家车言论【官方频道 欢迎订阅】

Kina razmatra uvođenje obavezujućih propisa koji će regulisati kvalitet vazduha u automobilima, sa ciljem da se zaštiti zdravlje vozača. To je, međutim, potez koji bi proizvođače automobila mogao mnogo da košta, naročito one na čijim matičnim tržištima ne postoje takva pravila.

Nova pravila o kvalitetu vazduha u vozilima koja se plasiraju na najveće tržište automobila na svetu, zadaće glavobolju proizvođačima delova i elemenata enterijera vozila, budući da će svoje proizvode morati da prilagođavaju novim propisima.

Nova vozila će morati da prečišćavaju unutrašnjost putničke kabine, nakon što su im vrata bila zatvorena satima. Zvaničnici će testirati nivoe kontaminacije vazduha u kabini kako bi mogli da propišu standarde, prenosi Rojters, navodeći da rezultati razgovra na ovu temu još uvek nisu zvanično obelodanjeni.

Osim zagađenositi vazduha, planirano je i merenje elektromagnetnog zračenja unutar kabine novih vozila, budući da ona sve više obiluju brojnim elektronskim sistemima i uređajima. Zvaničnici kineske Asocijacije proizvođača automobila već su se oglašavali tim povodom, ističući da su takva zračenja mala i da ne štete zdravlju ljudi.

Kao veliki proizvođač automobila i najveće tržište na svetu, Kina se trudi da uvede sopstvene standarde sertifikacije automobila u više segmenata, uključujući i one o dozvoljenim emisijama izduvnih gasova, kakve već decenijama ima Evropska unija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    9. jul 2020 | 18:31

    U Kini ce onda moci da se vozi samo kineski automobil,a sve ostalo je jasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA