≫ 

Moćna južnokorejska "žaoka" u novom izdanju

Atraktivna sportska fastbek limuzina KIA Stinger dobila je osveženu i unapređenu verziju za 2021. godinu

  • 0
KIA Stinger 2021 Foto: KIA

KIA Stinger, sportska fastbek limuzina koja je na putevima Evrope i dalje prilično retka, dok je na severnoameričkom tržištu izuzetno popularna, dobila je svoje "osveženo" i vizuelno unapređeno izdanje za 2021. godinu.

To znači da je Stinger dobio nove prednje i zadnje LED svetlosne grupe, redizajnirana dnevna svetla, novi gril u stilu tzv. tigovog nosa, dok se pozadi sad mogu videti četiri izduvne cevi većeg prečnika, integrisane u difuzor vazduha. Novi su i naplaci od 18 i 19 inča.

Kada je reč o pogonskim jedinicama, one su ovaj put ostale nepromenjene. Ponudu agregata čine 2.0 turbo Theta II T-GDi benzinac sa 255 konjskih snaga, odnosno 2.2 R II CRDi turbo dizel sa 202 KS. Na samom vrhu nalazi se GT-S verzija koju pokreće V6 tvin-turbo Lambda II T-GDi motor zapremine 3.3 litra sa čak 370 "konja".

Iako se očekivalo da će i enterijer dobiti neki novi hi-tech gedžet, pre svega kada je reč o infotejnment sistemu, zadržana je aktuelna "postavka": displej digitalne instrument table dijagonale 7 inča i centralni infotejnment ekran od 10,25 inča, prenosi TopSpeed.

Ono što jeste novo su hromirani detaljni na volanu, "klavir-lak" elementi na armaturnoj tabli, kao i ambijentalno osvetljenje u čak 64 boje, koje je moguće u potpunosti personalizovati. Tu su još i novi dezeni od Nappa kože za sedišta i oplate vrata, kao što su Saturn Black crna, crvena ili bež.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA