≫ 

Maskov "svemirski kamionet" stiže već ove godine

Izvršni direktor kompanije Tesla tvrdi da će Cybertruck postati "najprodavaniji kamionet u Americi"...

  • 1
Tesla Cybertruck Foto: Shutterstock

Tržište elektičnih automobila, pre svega američko, ove godine bi trebalo da postane bogatije za nekoliko novih modela pikap kamioneta. Tu se ubrajaju Ford F-150 Electric, Rivian R1T, Lordstown Endurance i GMC Hummer EV.

Mediji se, međutim, u poslednje vreme nisu toliko bavili modelom revolucionarnog dizajna - Tesla Cybertruck. Sve do ovih dana, kada je izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask objavio da je video finalni dizajn Cybertruck-a i on mu se svideo.

Iako je na Twitteru najavio da će finalni dizajn biti prikazan za oko mesec dana, na Twitteru se ove nedelje pojavio video terenca sa koga Mask tvrdi da će postati "najprodavaniji kamionet u Americi".

Konačni dizajn Cyberturck-a se ne razlikuje mnogo od onoga koji je prikazan još krajem 2019. godine, s tim da je samo vozilo nešto manje. Mask je nedavno izjavio da će proizvodni model biti za "oko 3 odsto manji" od prototipa, piše InsideEVs.

Najznačajnije je to da je sav inženjerski i konstruktorski posao oko "svemirskog pikapa" gotov. Početak proizvodnje sada usporava samo izgradnja fabrike Giga Texas, u Ostinu, u kojoj će se Cyberturck proizvoditi.

Zbog toga se očekuje da će proizvodnja početi kasnije ove godine, što takođe odgovara Maskovoj najavi da će prvih nekoliko primeraka Tesla Cybertruck kamioneta najverovatnije biti isporučeno krajem 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4x4

    24. februar 2021 | 18:34

    Moze bit dobar neznam koliko al brate mnogo je ruzan, daleko naj ruznija tesla do sad. Sramota bi me bila u tome se vozit ko da su ga satarom pravili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA