≫ 

Ovim modelima se često vraća kilometraža: Za njih uvek tražite servisnu knjižicu od prodavca!

Sa Zapada sve češće dolaze informacije o polovnjacima sa vraćenom kilometražom, pa je najbolje da se držite kupovine automobila od proverenog prodavca

  • 6
BMW X5 Foto: Unsplash

Vraćanje kilometraže kod polovnih automobila sve je češća praksa u sve većem broju evropskih država, dok se u nekima smatra prekršajem za koji je propisana kazna. I pored toga što je njihov broj sve veći, prodavci polovnih automobila ne odustaju od "skidanja" kilometara.

Britanski sajt za proveru istorije automobila Rapid Car Check uradio je detaljnu analizu tržišta polovnih automobila u Velikoj Britaniji i došao do zaključka da je na oko 6 odsto polovanih automobila, neki od prethodnih vlasnika vraćao kilometražu.

Model na kome su najčešće "skidani" kilometri je Opel Combo. Kod 13,5 odsto polovnih primeraka utvrđena je razlika između realne pređene kilometraže i one koju je prikazivao putni računar. Na drugom mestu je Ford Transit sa 12,99 odsto.

Posle dva teretnjaka slede putnička vozila: BMW X5 sa 11,71 odsto, Opel Vectra sa 11,58, dok se na petom mestu našao Peugeot 206 sa 11,38 odsto.

Šesti je opet teretnjak - Ford Transit Connect sa 11,06 odsto. Zatim slede: Fiat Punto sa 10,44, Mercedes-Benz Sprinter sa 10,37, deveti je Renault Clio sa 9,34 odsto, dok se na poslednjem 10. mestu našao Renault Megane sa 8,95 odsto.

Budući da sve češće sa Zapada dolaze informacije o polovnjacima sa vraćenom kilometražom, ukoliko se odlučite za kupovinu polovnog auta - najbolje je da se držite automobila sa urednom servisnom knjižicom.

Međutim, još važnije je kupovati auto od proverenog prodavca, koji je kao pravno lice, pred zakonom odgovoran za ono što prodaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    30. mart 2021 | 10:39

    Ko kupuje auto za preprodaju a da ima manje od 200 hiljada km a u srbiji koji se prodaje svi su ispod te kilometraze a kad pogledas drugo ovde u inostranstvu je takav auto sa istom kilometrazom koji nasi nasteluju duplo skuplji nego kod nas u Srbiji a desu troskovi prevoza i carina.Svi do jednog to rade ko pokupova kola ovde na zapadu koja su presla preko 400 hiljada i vise pa preprodavci naravno

  • Johan

    30. mart 2021 | 10:34

    Pa nasi preprodavci automobila stampaju i nove servisne knjige i malo ih isprljaju kao da su polovne i sta ces vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA