≫ 

Konačno razrešena dilema: Da li su ogrebotine i tečnost za staklo razlog da vas vrate sa tehničkog?

- Ukoliko su na vozilu neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao ispravno, već se vlasniku daje rok da neispravnost otkloni - istakao je načelnik Uprave saobraćajne policije

  • 48
Majstor, auto, popravka, automehaničar, popravka automobila, tehnički pregled Foto: Shutterstock

Pravilnik o tehničkom pregledu vozila se od 6. jula ove godine primenjuje u punom obimu, ističe je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, i naglašava da manja mehanička oštećenja vozila, koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim.

- Ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično, prema instrukciji koja su privredna društva koja vrše tehnički pregled vozila dobila od Ministarstva, nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno. S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kod kontrolora tehničkog pregleda - poručio je načelnik Arsov.

Arsov je, takođe, ukazao na to da ukoliko su na vozilu neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao ispravno, već se vlasniku daje rok da neispravnost otkloni.

- U Srbiji postoji više od 1.200 pravnih lica koja su ovlašćena za vršenje tehničkih pregleda vozila. Imajući u vidu broj registrovanih vozila u Srbiji, odnosno činjenicu da se na jednoj liniji tehničkog pregleda u toku dana može izvršiti tehnički pregled više od 10 vozila, ne postoji opravdan razlog da se na tehnički pregled čeka u dužem vremenskom intervalu - zaključio je načelnik Uprave saobraćajne policije.

Video: Novine kod tehničkih pregleda automobila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    22. jul 2021 | 18:17

    Mi smo najsmešnija zemlja na svetu ,pa ja bih voleo da vidim samo jedan autobus GSP-a kako prolazi tehnički,pa oni prokišnjavaju ,nemaju gume,pa da vidim i pandurska kola pogotovo pežoe kako prolaze tehnički,sve je ovo protiv sirotinje i bede.

  • Vuk

    22. jul 2021 | 20:00

    Idemi na tehnički pregled, moje vozilo i BILO KOJE, BILO GDE U SRBIJI vozilo POLICIJE, da vidimo koje vozilo je ISPRAVNIJE?! Sram vas bilo, Srbijo, 80% policijskih kola je NEISPRAVNO, SRAM I BRUKA, NAROD ZAJE*AVATE!!!

  • Milos

    22. jul 2021 | 20:35

    Zasto ljude vracate sa tehnickog sto mu prljava sedista kakve veze ima sa ispravnos vozila... Treba ljudi da se dignu pa da naprave haos policiska vozila vozila hitne pomoci i gspa i vozila gradske cistoce su totalno neispravna valjda zakon treba da bude isti.. i svaki drugi dan menjaju cene goriva pa dokle vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA